Gratis är gott!

Som min kära vän xboxflickan tidigare meddelat kommer Microsoft att släppa några av sina äldre xbox spel på Xbox Live Arcade. Spel som Halo och Fable kommer att alltså vara möjliga att spela igen, för en hyffsat billig peng. Men det stannar inte där. Xbox Live fyller nämligen 5 år och det ska firas med buller och bång. Från ett pressemeddelande, som kan läsas nedan, berättar Microsoft att under två dagar kommer det vara möjligt att ladda ner ett gratis Xbox Live Arcade spel, vi tackar och tar emot.

PR:
MICROSOFT firar Xbox LIVE:s femårsjubileum med ny våg av social underhållning

Med fler än åtta miljoner medlemmar på Xbox LIVE presenterar Microsoft en ny nedladdningstjänst som levererar kompletta Xbox-spel direkt till vardagsrummet

Den 15 november firar Microsoft Xbox LIVE femårsjubileum. Företaget noterar också att mer än åtta miljoner medlemmar nu är aktivt involverade i det största sociala underhållningsnätverket för TV-spel. Under det senaste halva decenniet har Xbox LIVE växt från en liten grupp spelare i två länder som spelade en handfull spel med sina kompisar, till världens största sociala nätverk som erbjuder spel-, musik- och videounderhållning online i 26 länder och på nio språk. Det är vänner som umgåtts på Xbox LIVE, som med sin feedback och sitt aktiva deltagande har väglett tjänsten till att bli vad Wired Magazine nyligen kallade "Online-arenans kung". Som ett tack till communityn kommer nu alla åtta miljoner medlemmar ha möjlighet att ladda ner ett Xbox LIVE-arkadspel gratis, mellan 15 november klockan 09.01 och den 17 november klockan 8.59. Dessutom kommer alla aktiva Guld-medlemmar som gick med då Xbox LIVE lanserades att få 500 MS-poäng gratis.

Från och med den 4 december kommer alla Xbox LIVE-medlemmar få en gratis systemuppdatering som innehåller ett stort antal funktioner och förbättringar. Med denna uppdatering följer även lanseringen av "Xbox Originals", som för första gången gör det möjligt att ladda ned och äga kompletta Xbox-spel som Halo®, PsychonautsTM, Crimson Skies®: High Road to RevengeTM och Fable®, med flera, direkt till sin Xbox 360. Tjänsten kommer erbjuda ett stort utbud av spel av olika genrer, från action/äventyr till klassiska rollspel.

Ingen skiva behövs och spelen kommer endast kosta 1200 points/styck, så Xbox LIVE-medlemmar kan enkelt återupptäcka dessa klassiker, eller kolla in ett spel de missade när det först släpptes. Titlarna som finns tillgängliga vid lanseringen av tjänsten är bara början; Xbox LIVE-medlemmarna kan se fram emot en växande katalog av spel för nedladdning under det kommande året.

Kommentarer
Postat av: Xboxflickan

Woho! Kalas är ju alltid kul. Synd bara att det inte blev några achievments i de gamla xbox-spelen :(
Läste hos Major Nelson att det inte skulle vara det.
http://www.majornelson.com/archive/2007/11/14/will-xbox-originals-have-achievements.aspx

2007-11-15 @ 13:29:47
URL: http://xboxflickan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0