Sagan om nätadaptern. Del 1

Jag har under en längre tid haft problem med min laddare till min bärbara dator. Sladden som går in i datorn blev det glapp i för ungefär en månad sen. Idag, efter att jag spelat in ett nytt Tottes tankar, så lade sladden av helt och hållet. Spelade ingen roll hur mycket jag försökte rätta till den, tejpa och osv. Den ville inte fungera längre. Jag började då kolla upp vad en ny skulle kosta. Då denna sladd sitter fast i själva adaptern så behöver jag tydligen köpa en helt ny adapter dessutom. Jag blev ganska chockad när jag insåg att dessa ligger runt 800 kronor. Hutlösa priser! Hade däremot själva elsladden gått sönder, kunde jag köpt en ny för ca 70 spänn. Men nej, nu ska jag behöva lägga ut hutlösa summor för att få min lilla bäbis att leva igen.

Efter ett tags sökande lyckades jag lista ut att det även finns universala laddare. Jag hittade en på Kjell & Company som låg betydligt bättre i prisklass. Fortfarande dyr, men inte allt för hemskt, som jag trodde skulle fungera. Företaget har en butik i Farsta Centrum som skulle vara öppet en timme till. Så det var bara att hoppa på bussen och en kvart senare var jag på plats i butiken. Hittade ganska snabbt vad jag ville ha och fick vänta i nummerkö i ca ytterligare kvart innan det var min tur. Jag försäkrade mig om att den skulle fungera på min dator, vilket killen bakom disken var ganska säker på. Så länge jag ställde in rätt volt. Det var här det började bli klurigt. HP:s egna adapter går nämligen på 18,5 V, medan de universala laddarna (¨fråga mig inte varför) alla går på hela volt. Killen bakom disken tyckte i alla fall att jag kunde testa med 18 V och se om det funkade. Paketet var inte så farligt att packa upp så jag kunde alltid komma igen i annat fall och lämna tillbaka den. Som tur var hade jag med mig min gamla adapter så vi kunde jämföra om själva uttaget skulle passa. De som ingick i paketet gjorde det inte, men de hade i dagarna innan fått in en extra liten plupp som var i rätt storlek och skulle passa med adaptern. Jag betalade, men kände ändå att det var säkert något som skulle gå på tok.

Och varför skulle det vara lätt? Väl hemma inser jag att den lilla pluppen har en ganska konstigt andra ände, som inte alls passar på den universala laddaren. Så jag har inte ens kunnat testa om det funkar, för jag kan inte stoppa in den i datorn. Med stor suck har jag packat ner allting och ska tillbaka till butiken imorgon, för att se om något kan göras. Annars får jag leta vidare.

To be continued...... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0