Around, around we go

Idag skulle jag testa mitt någorlunda nya inköpta Crackdown, varför jag inte gjort det tidigare vet jag inte riktigt, tillfället har liksom inte uppstått. När jag väl satt i spelet och laddat ner de uppdateringar som finns är jag beredd att ge mig an de ondingar som väntar..... trodde jag. Jag trycker på "Campaign" och ska sätta igång, men det som jag möts av är en snurrande Crackdown loga och inget händer. Efter ett par minuters väntande startar jag om maskinen och prövar igen. Samma sak igen. Suckandes tar jag ut spelet och letar upp kvittot. Det har visserligen 12 dagar sedan jag köpte spelet på GAME och på deras begagnade produkter har man endast bytesrätt i 10 dagar, men jag kan i alla fall göra ett försök att byta det mot ett nytt.
 
Sagt och gjort så kollar jag upp bussen till Farsta Centrum och åker dit. Väl framme får jag reda på att det är oftast inga problem att byta ut spelen, även om tiden gått ut, men att jag då är tvungen att åka till GAME drottninggatan då det var där jag inhandlade spelet. Efter lite muttrande sätter jag mig på tunnelbanan och åker hela vägen in till stan. På Drottninggatan visar det sig att de inte har något ex av Crackdown inne, men de föreslår att jag ska kolla på Västermalmsgallerian. Vänliga som de är lyckas jag få dem att ringa dit och kolla iförväg och där finns ett spel som de kan lägga undan åt mig. Jag knatar iväg till tunnelbanan och missar den med en hårsmån och får då vänta 10 minuter på nästa (egentligen 5, men nu pratar vi SL minuter). På plats i Västermalmsgallerian får jag äntligen tag i ett nytt ex och kan åka hem.

En tripp som skulle ta ungefär en halvtimme tog nu istället nästan exakt 2 timmar. Jag har inte fått chansen att kolla att spelet funkar än, eftersom Anna sitter och ockuperar tv:n med Twillight Princess. Måtte gudarna vara med mig när jag stoppar i spelet sen, för jag har ingen lust att åka runt halva stan igen för att få tag i ett nytt exemplar.

Äntligen är jag smittad.

Trodde aldrig jag skulle bli så glad över att bli smittad. Smittad av "Shadowrun Fever". I 360 spelet Shadowrun finns det nämligen en achievement som heter "Shadowrun Fever" som man endast kan få genom att huka sig över ett lik i motståndarlaget. Tycker det är en helt makalös rolig achievement, eftersom man endast kan få den om man smittas av en annan person som har lyckats skaffa sig ovannämnda achievement.

image7

Har insett att jag egentligen är värdelös på spelet, men så länge det finns achievements att tjäna, kämpar jag på.

ALDRIG MER!!!

Nu är jag fri som en fågel..... fri som en fågel....
Jobbade idag mitt sista pass på SF "Fucking jävla" Bio. Det blev inte direkt det lugn jag hade hoppats på. Simpsons hade premiär idag och självfallet var det fullt. Fullt med idioter. Man kan riktigt se vilka filmer som drar en speciellt sorts butik, Simpsons är en film som drar alla, således även alldeles för många idioter. Inte nog med det har det idag varit fuktigt och varmt. Vilket även kändes inne på biografen och speciellt bakom godisdisken där popcorn skåpen alstrar mer värme än en vulkan.
Det blev även lite krångel med filmerna och i godis var jag tvungen att ta kommando för att alla skulle hinna iväg och äta. Dessutom hade vi en 22.00 start på Simpsons filmen (vanligtvis börjar vår sista film 21.30), så inte kunde jag komma iväg från jobbet vid vanliga 22.15 utan var klar 23.00.
Det sista som händer innan jag ska gå är att Robert kommer och säger att det är en gigantisk läcka bakom godis och att det forsar vatten. Jag säger lugnt "Det är min sista dag.... jag skiter fullständigt i att bygget håller på att falla sönder." Sedan kramar jag om Hanna och Katja som jag jobbat längst med och säger hej då.

Förutom att jobbat har jag idag varit och spelat Golf med ett par kollegor. Jag skaffade grönt kort för 10 år sedan och har inte spelat sedan dess. Men det gick mycket bättre än jag hade förväntat mig och det var himla kul. Det är nästan så att jag funderar på om man skulle höra av sig till min gamla klubb och se om jag kan förnya mitt kort.

Så var vi bara två.

Känns konstigt. Under två års tid har vi varit fyra stycken i familjen. Jag, Anna, Usi och Havre. För en och en halv månad sedan gick Usi bort. Ni som läst min blogg känner till det. Idag var det dags för nästa familjemedlem att ta farväl. Det kändes otroligt jobbigt. Vi bestämde oss i fredags att ringa till veterinären och beställa tid. Vi ville ha några dagar på oss att säga farväl, men det vart inte mycket lättare. Hela morgonen kändes olustig och vi satt med henne i knät strax innan vi skulle gå och grät.

Väl framme vid veterinären gick det som tur var fort. Jag hade farhågor om att det skulle ta lång tid för henne att somna in. Men sköterskan gav henne först en lugnade spruta, så att hon blev alldeles groggy, innan veterinären kom in och gav henne en överdos av sömnmedel. Hon såg så rofylld ut där hon låg och somnade in. Men det är klart, det var jättehemskt att se henne försvinna bort. Men nu är hon på en bättre plats.

Hon har gett oss otroligt mycket genom åren, många skratt, många tårar och många bajspluttar. Hon hann till och med kissa på mig innan hon somnade in. Jag tror inte på himlen, men jag är säker på att hon är på en bättre plats nu där hon får träffa Usi igen. Se nu till att vara snäll mot din bror och ta hand om varandra. Stjäl inte för mycket godis ifrån honom som du gjorde när du fanns här hos oss.

Både matte och husse älskar dig och saknaden kommer vara stor.

image6

Så var sagan slut.....

.... för den här gången. Nu har äventyrarna "besegrat" Shaguliterna och räddat Elleth. Det gick väl inte riktigt som de hade tänkt sig. Bland annat hade de nog inte räknat med att bli tillfångatagna och bli hotade med att bli insugna i en annan dimension. Men lite risktagande får man räkna med som hjälte.
Orkar inte riktigt skriva en lång resume just nu, kanske återkommer med en senare.

Imorgon ska jag iväg och säga upp mig från mitt jobb. Ska bli himla skönt. Kanske ändrar mig om de erbjuder mig en 100% löneförhöjning.

Det svåraste jag gjort i mitt liv.

Jag har just gjort den svåraste saken i hela mitt liv. Jag har ringt veterinären och beställt en tid för att låta Havre somna in. Hon har inte blivit direkt bättre och senaste tiden så har hennes käke glidit isär på något sätt, så hon gelar med hela munnen. Det ser ut att göra rätt ont och hon har svårt att äta fast föda. Så just nu får hon livnära sig på barnmat. Veterinären trodde också att det antagligen låg någonting mer bakom hennes öga, så hon kommer nog att må bättre av att få somna in.

Dock kommer vi få ha henne i några dagar till. Det är först på onsdag som det kommer att ske. Både för att vi ville ha lite mer tid och för att det var en ganska bra dag att göra det på, då vi har en del annat inplanerat.

Samtidigt som jag är otroligt ledsen så känns det lite som en lättnad. Nu behöver jag inte gå runt och oroa mig för henne, jag vet vad som kommer att hända. Jag behöver inte heller oroa mig för att Anna ska gå runt och känna sig miserabel. Det kommer vara jättejobbigt dagen när det sker och kanske även dagen innan. Men det är oundvikligt. Det har i alla fall varit två och ett halvt underbara år tillsammans med de små liven.

Konsten att handla spel.

Xboxflickan skrev häromdagen om att Bomberman släppts på Xbox Live Arcade. För er som inte känner till vad Live Arcade är, så är det en online funktion på Xbox 360 som gör att man kan ladda ner mindre spel, för en mindre penning. Det är just detta som gör att jag faktiskt skaffar dessa spel. Om de hade släppts¨på riktig skiva hade jag antagligen inte köpt dem. Visserligen hade de varit mycket dyrare med tanke på att det hade kostat att trycka skivorna, moms och stuff. Men även om spelet hade kostat lika mycket som det gör nu, så hade jag troligtvis fortfarande inte köpt dem. Vad är det då som gör att jag faktiskt lägger ner de 50-100 kronor som dessa småspel kostar?

Tja, antagligen är det just för att det är simpelt och enkelt att faktiskt bara ladda ner spelet. Det går relativt fort, jag behöver inte lämna mitt hem och många av spelen är riktigt roliga. Dessutom kan jag ladda ner ett demo innan jag bestämmer mig om det är värt pengarna. När man dessutom laddat ner demot, så behöver man inte ladda ner någonting mer om man vill ha fulla spelet. Det räcker med att "låsa upp" spelet. Simpelt och bra.
Nu är det inte så många spel som jag har laddat ner. De som jag har är:

- Carcassone
- Catan
- Worms
- Uno
- Texas Hold'em

Tror inte att jag har några fler. Det som mest lockar, som ni kan se, är konverteringar av brädspel och kortspel. I november kommer dessutom gamla hederliga Talisman till Arcade och det är ett givet köp.

Appropå köp, så tycker jag att jag gjorde en bra deal idag. Jag bytte in några 360 spel som jag inte spelar, mot Crackdown och 40 kronor i handen.

Rollspel och Gustav III teater

I lördags fick den lilla äventyrargruppen återigen ge sig an Marjuras kala landskap. Det började med att de hjälpte en motståndrörelse på ön att befria slavarna från det hemska slavlägret i svavelträsket. Allting gick nästan enligt planerna, Halvar och Mellin fick hugga ben, armar och huvuden av soldater och slavdrivare, medan Orrin smög sig upp till utsiktstornet och saboterade den stora vedhög som fanns där uppe så att staden inte skulle larmas. Att de satte eld på två av byggnaderna och stora svarta mål av rök slingrade sig upp i skyn var inget som någon av dem tänkte på. Inte heller fann de något spår av den alv de söker på ön. Innan de helt begav sig därifrån övertalade Orrin de andra att de skulle ge sig ut i svavelträsket för att söka efter överlevande.

Tillbaka i Arhem började de smida nya planer. Bland annat hade de hört hur några skumma typer hade pratat om att Kvurerna (infödingsfolket) skulle veta vägen till en helig plats där en skatt skulle ligga begravd. Eftersom våra rollpersoner ändå är ganska vänliga själar, valde de att varna sina vänner kvurerna. Dock kom de försent, de hade redan blivit överfallna och deras shaman Uxu blivit kidnappad. Som "Heliga krigare" de är så väljer våra vänner att hjälpa kvurerna och återfå sin heliga relik och stoppa banditerna. Den enda som motsätter sig är Orrin, men då hon fått en försäkran från kvurerna att de senare ska hjälpa dem att hitta de gröna männen väljer hon att följa med. Efter en lång strapats, återigen upp på glaciären, hittar de tillslut den heliga platsen och Uxu. De måste bege sig ner i en klyfta i glaciären, väl nere hittar de en gammal ruin stad och de och råkar även de stöta på banditerna. Eftersom de är simpla tjuvar anser hjältarna att de inte är en match för dem och attackerar. Striden blir blodig..... åt båda håller. Orrin mister nästan sin arm och Mellin sitt ben likaså. Allting slutar med att Orrin välter en bit av en gammal mur över två av banditerna och sedan är det bara att binda ihop dem. Uxu, shamankvinnan, har bett dem att hålla koll efter "femfinger handen". Då Halvar är den enda som är för tillfället är kapabel att gå får han vandra omkring en stund nere. Efter att ha hittat fem stenfigurer som liknar fingrar så använder han den staty som de återtagit från banditerna, sätter den på det som ska likna en tumme och vips! så uppenbarar sig en gång in i en kulle. Jaja, i alla fall så försvinner all snö och de märker att de kan gräva i jorden. Taadaaa en helig grav, Med massor av fällor. I den gamla graven hittar de mumier från en konungafamilj som verkar tillbe någon sorts tjurgud. De hittar även en gammal dolk som kan tala. Dolken, som heter Demens, berättar för hjältarna att den gigantiska bronstjur de hittat och som det rinner blod ur är den magiska blodkällan. Den som dricker av den kommer få oanade krafter. Orrin är den första försökskaninen att dricka ur källan..... och den enda, för då hon somnar in en djup sömn vågar inte de andra ge sig på källan. De väljer att istället ta sig ut ur graven och vila ett tag. Medan de försöker vila händer något. Marken skakar till och plötsligt får de besök av Kunga Mumien. Han får tillbaka Demens och det tvåhandsvärd han hållt i sin hand tidigare under kvällen. När han väl försvunnit tar våra hjältar sin chans och flyr snabbt som attan upp för klyftan där Uxu och deras vägvisare fortfarande väntar på dem. Orrin sover dock fortfarande.

Nu lämnar vi rollspelet. Förutom detta var jag och Anna ute på landet igår och cyklade tandemcykel. Vi cyklade in till Mariefred och gick på guidad visning av Gripholmsslott. En magnifik byggnad där jag blev mest imponerad av Gustav III teater. Jag vill också ha en privat teater, gärna i samma anda, för den var ruggig snygg. Gustav III fick den som en överaskning först och var själv barnsligt förtjust i den, bland annat satte han själv upp pjäser där han själv spelade med. När ryktet började gå att folk tyckte detta var lite underligt valde han att sluta själv som skådespelare. Dock renoverade han teatern och gjorde den "stor och magnifik". Han anställde ett teaterfölje som hela tiden såg att till ha pjäser att visa när han var ute på slottet och hälsade på.

Wii like to get fit

E3 mässan fortsätter sin framfart. Har precis tittat på Nintendos presskonferans. Till och börja med var det inte mycket som imponerade. Visst de visade upp en ny Zapper, som visserligen ser cool ut och kommer säkert vara rolig att använda i de FPS som kommer att dyka upp som t.ex Resident Evil: Umbrella Chronicles. Men annars var det mest skåpmat. Vi visste redan att det skulle komma ett nytt Mario Kart, även om det var trevligt att få reda på att det kommer ha onlinestöd så att man kan spela mot andra via nätet.

Men sedan kom det stora WTF! De visade upp något som jag inte riktigt förväntat mig. De har visserligen redan visat att man kan få träna en del med hjälp av Wii Sports. Men att de skulle ett "spel" som Wii Fit hade jag aldrig räknat med. Till "spelet" kommer det även en bräda som man står på och balanserar för att få så mycket träning som möjligt. Det känns svårt att förklara hur det funkar så jag föreslår istället att ni tar en titt på videon nedan.

SF dominans.

Läste i DN idag att Astoria har lämnat en konkursansökan till tingsrätten. I och med detta betyder det att SF får så gott som Monopol på hela biografindustrin i Sverige. Kvar finns endast privata aktörer som har en ensam biograf och det är inte helt lätt för dem att få det att gå runt.
Samtidigt gnäller SF över att det inte går bra för dem heller, men de lyckas hålla sig kvar vid makten, hur kan det komma sig?
Jo bland annat bedriver de en personalpolitik som är inte ens värd namnet, där varje varje anställd på biograferna bara ses som en i en stor massa och är en drönare som bara ska se till att pengarna flödar in. De ska gärna ha så lite betalt som möjligt och gärna arbeta tills bristningsgränsen. De får dessutom stå för alla handlingarna och får ta den skit som kommer från kunderna, även om det är personer längre upp i företaget som egentligen bestämmer hur allting ska gå till.

SF lider även av ett problem, som visserligen inte är ovanligt i större koncerner, vilket är att de aldrig, aldrig, aldrig lyssnar på fotfolket. De som jobbar på biograferna är de som har mest kontakt med kunderna, de är de som får in alla klagomål och när dessa klagomål eller för den delen förbättringsförslag lämnas vidare till högre makter, så händer i-n-g-e-n-t-i-n-g. Huvudkontoret kommer gärna med egna förslag på hur allting ska förbättras, men frågar aldrig de som jobbar på biograferna om det är en bra ide eller inte. Istället genomförs ideér som senare visar sig vara en otroligt kass ide, som dessutom gör att kunderna blir ännu argare eller att personalen får ännu fler arbetsuppgifter som de inte hinner med att göra.

Jag har försökt ha haft förståelse för företaget, jag har försökt att förmedla mina tankar och ideér i hopp att det är inte så dåligt som alla säger. Men nu efter 3,5 år har jag insett att det finns inget hopp alls för ett skitföretag som SF Bio. Jag kommer inom kort att säga upp mig och jag hoppas ärligt talat att något kommer att hända att företaget går i konkurrs, så att det får en tankeställare och att nya aktörer kommer in på marknaden som gör att den kan börja blomstra igen.

E3 mässan har börjat!

Nu har E3 mässan (kan man kalla det en mässa, när det inte längre är en renodlad mässa?) dragit igång på allvar. Tidigt i morse höll Microsoft sin presskonferans och det var inte direkt något nytt som kom fram. Möjligtvis att de kommer att släppa en egen variant av Buzz, som jag nu tappat namnet på. Men kontrollerna påminner väldigt mycket om Buzz kontrollerna, förutom att de är vita med lite fler färgglada knappar.
Det kommer även ett nytt Viva Pinata spel, denna gång i form av ett spel alá Mario Party ser det ut som, fast med de mest populära figurerna ur Pinata franchise.

Annars var det mycket tjat om Halo 3 och hur Microsoft rockar jorden. Jag fick i alla fall se en video från det spel som jag längtar mest efter på 360, nämligen Assasins Creed. Ett spel som utspelar sig i gamla Jerusalem där du spelar en lönnmördare som skuttar omkring i staden och mördar lönnar (Ha.... ha..... ha..... jag är så rolig), eller människor. Det ser ut att vara ganska fritt ungefär som GTA serien. Här är en äldre video från spelet, för filmen på demot från presskonferansen är så förbannat stor och just nu är den jätteseg att ladda då alla ska försöka se den samtidigt.

Achievements och Onlinespel

Nu har jag äntligen kommit ifrån Achievements jakten. Fick ett ryck för några månader sen att jag var tvungen att skaffa mer gamerscores på min 360 och glömde på så sätt bort att faktiskt försöka ha roligt när jag spelar. Nu har jag hittat tillbaka till den rena spelglädjen istället. Att jag får achievements under vägen är inte helt fel dock, det är ett roligt sätt att faktiskt sträva lite extra i spelen. Så länge det är achievements som känns roliga att försöka få. Att få en för att man klarar en bana känns sådär lagomt roligt.

Att spela online är något som också har fått sig ett lyft i och med Xbox 360. Nu har jag inte testat PS3:an, men onlinestödet på 360´n är helt makalös. Det är alltid roligare att spela med andra och nu kan man göra det även om man sitter på varsitt hörn av kungadömet. Det är också kul när de har lagt in så att man kan spela co-op över LIVE. Dock förvånar det mig att de inte samtidigt lägger in så att man kan spela co-op via splitscreen. Det är få spel jag faktiskt har hemma som man kan spela flera på samtidigt på en maskin och en tv.


Dansa hela natten.

Har visserligen sett det här förut, men desto mer jag ser av det, desto mer vill jag ha spelet:Spelet går ut på att man ska "dansa" till en mängd olika låtar. Tydligen ska spelet innehålla ca 40 låtar. Mycket 70-, 80- och 90-tals musik. Vad sägs MC Hammer, Pussycat dolls, Jackson 5, Village People och Culture Club.
Det här är för tillfället spelet jag ser mest fram emot. Hoppas också att det kommer bli möjligt att ladda ner fler låtar till spelet.

Inte så nördig tydligen

Enligt en undersökning på nätet så är jag inte så nördig som jag trodde (Bara 55%). Det som jag lyckades ta poäng på handlade mest om tv-spel och en del om elektronik. Egentligen är jag ganska kass när det gäller tekniska prylar, jag vet hur man sätter på dem, men där tar det oftast stop. Jag kan, med lite krångel, installera en ny pryl i datorn, men jag gör det ogärna. Det är därför jag föredrar konsoller framför datorer. Det är bara att sätta i skivan och så funkar det..... oftast.

Vad har hänt?

Ser att det var ett bra tag sedan jag skrev senast i bloggen, får försöka bättra mig på den fronten. Så vad har hänt sedan jag skrev senast. Låt se, jag har jobbat en del på SF. Detta bolag som jag blev lite förbryllad över hur jag i fortsättningen ska tänka om.

Om ni har läst mina tidigare inlägg så vet ni att SF Bio egentligen inte står direkt högt i kurs hos mig. Men så kom den vanliga dagen när vi skulle få vår sommarpresent. Tidigare år har vi fått dvd filmer som egentligen ingen vill ha, en picknick ryggsäck, en solstol, en fotboll osv. Inga direkta höjdargrejjer, men acceptabla. Under förra året så pratades det hela tiden om "Spar 06" och det var folk som skulle sägas upp och det var omstruktureringar och fan och hans moster. Så döm till vår förvåning när vi plötsligt, den här sommaren, får varsin digitalkamera i 2500 kronors klassen! "Tack SF bio" som reklamen säger.
Nu behöver vi inte skaffa någon ny när vi åker till Japan.

Sedan har min bror varit på besök, med sig hade han en kamrat vid namn Sara. Min bror, som är spelgalen också, shoppade loss rejält på SF-bokhandeln och Dragons Lair, han hade två påsar och en väska fylld med spel när han åkte härifrån idag. De besökte även ett par museum, själv var jag med när de gick till Skattkammaren på kungliga slottet, måste säga att jag blev grymt besviken, var inte mycket att se där. Hade i alla fall hoppats på fler juvelbesatta kungliga vapen och liknande, men antar att man inte kan få allt.

Anna föreslog även att vi skulle ta en guidad tur på Segways. Som ni kan se nedan.
Det var riktigt kul att åka runt på dessa tvåhjulingar och man kunde komma upp i ganska hög hastighet, när vi fick chansen att testa. De åker framåt genom att man lutar sig framåt och de stannar när man lutar sig bakåt. Balansen håller den själv till stor del, men det gäller att man litar på maskinen, som Sara tyvärr fick erfara. När vi nästan var klara och var påväg ner i parkeringshuset så fick hennes maskin lite spatt och hon lutade sig så mycket bakåt att hon rent instinktivt satte ner ena foten och föll av segwayen och slog sig ganska rejält. Så om ni ska åka på dem, se till att verkligen känna er bekväma på dem.

Men både jag och Anna kan varmt rekommendera att testa, det var hur kul som helst.

 

RSS 2.0