Julesame

Visserligen såg jag det här redan förra veckan, när jag var på Dragons Lair och spelade, men för er som inte sett:

image12

Jupp, ett alldeles eget Ticket to Ride, bara för oss i Norden. Jo det stämmer, det säljs bara i de nordiska länderna. Läste en kort intervju med någon från Days of Wonders och de skrev att försäljningen av Ticket to Ride i de nordiska länderna har varit otroligt bra, speciellt i Sverige och Finland tror jag det var. Så därför valde de att skapa ett spel bara för vår marknad. Är mycket möjligt att de släpper det world wide senare, eftersom de även släpper Ticket to Ride: Switzerland i dagarna. Däremot undrar jag lite varför de har en same jultomte på framsidan?

Spel hela dagen!

Igår var en dag fylld av spel. Började med att jag spelade ett par partier Halo 3 med Angelica och Jens. Var riktigt, sköj, även om vi mest fick storspö. Jag skyller på de andra, mig kan det ju inte vara något fel på =)

Vid tolvtiden dök Tomas, Ove, Jocke, Peter och Danni upp och då var det dags att försöka ta makten i universum, i det glädjefyllda spelet Twillight Imperium. Många avtal slöts och en del bröts. Blev ganska mycket att man stod vid gränserna och gruffade mot varandra. Jag tog första steget, som en av smånationerna, och gick in i fiende mark. Jag behöll faktiskt det solsystemet under hela spelet, även om jag förlorade andra. De två som blev riktiga hot egentligen var Oves piratklan och Tomas Star Trek-Borg liknande varelser. Tror att bägge två var ute efter total maktdominans. Men min, Peter och Jockes allians höll för trycket.

image11

Vid niotiden var dock Peter tvungen att åka hem och eftersom det var hans spel så blev det att packa ihop. Jocke och Danni begav sig sedan iväg också, efter att vi skrattat åt några fåniga klipp på youtube.
Det var då Buzz drog igång med Musik Quiz. Tomas kallade mig för 40-åring bara för att jag kan äldre musik och alla fick vinna varsin gång. Kvällen avslutades med batalj i Star Fox Armada, där jag kickade de andra butt så hårt! (Okej inte helt sant, men jag vann i alla fall några matcher).

En mycket lyckad dag i mina ögon. Borde ha flera sådana helt klar. 

Mirror mirror on the wall....

Det här är helt klart ett av de bästa "dolda kamera" skämt jag sett.

X-is hemma igen.

Lilla X-is är hemma hos pappa Totte igen!

Gick väldigt fort att få tillbaka boxen. Den var bara borta i två veckor, de verkar som att de har lagat den och inte bytt ut den. Jag som hade hoppats på att få ett HDMI uttag, jaja, får väl överleva utan. Fick i alla fall ett månads guldmedlemskap, alltid något. Nu ska jag trycka in maskinen i tv:n (okej, inte bokstavligen talat) och se att allt funkar.

Virtual Haircut

Fick den här länken av min underbara flickvän igår. Det är ett riktigt coolt ljudklipp, men innan du trycker på länken så måste du sätta på dig ett par hörlurar, för annars försvinner hela meningen med klippet. Så först hörlurar på, om du inte har några se till att låna ett par först, sedan ser du till att ljudvolymen är lagom och sedan klickar du på länken nedan, just det se till och blunda också när du väl klickat. Upplevelsen blir så mycket bättre.. Det är inget lurt med det hela, tro mig, det är bara ballt.

Länk

Studentlivet

Inser att det var bra länge sedan jag skrev. Men bättre sent än aldrig, eller?

Jag skulle kunna säga att det är studentlivet som tar mest tid från mig, men då skulle jag nog ljuga lite. Även om det är mycket att göra i skolan så har jag legat lite på latsidan. Men idag ligger jag i alla fall och kollar upp norska skolsystemet. Det liknar det svenska i mångt och mycket. En sak som jag inte visste var faktiskt att de nordiska länderna har ett samarbete, vilket gör att elever från sverige kan söka till ett annat gymnasium i de andra nordiska länderna på samma villkor som inhemska elever. Dock gäller fortfarande normala regler, det vill säga att de endast får söka utanför kommunen om inte utbildningen ges där (förutom vissa områden som t ex Stockholm och Göteborg). Samma sak gäller för oss lite äldre, om vi vill studera i någon av de andra nordiska länderna så kan vi söka till alla deras utbildningar på högskolenivå, utan att för den delen ha behövt läsa det inhemska språket. Så är det inte för utomnordiska elever. Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Allt detta ledde till att jag började läsa lite mer om svenska högskolesystemet, då jag även har en uppgift som handlar om denne. Detta leder mig hela vägen till studentkårer. Alla (i alla fall majoriteten) vet att enligt lag (Kårobligatorium lagen, heter den lärde jag mig idag.) så måste högskolestudenter vara medlem i en studentkår för att få studera på högskolan. Jag förstår tanken bakom det hela. Kåren är jättebra, eftersom den förespråkar studenternas vilja. Dock tycker jag inte om att bli "intvingad" i något.

Även om kåren står på sidan av universitetet, så känns det ändå som att jag är tvungen att betala för min utbildning som ska vara gratis. Detta är även något som har debatterats länge och väl, om det går emot den negativa föreningsfriheten (rätten att stå utanför organisationer). 2004 röstade till och med riksdagen om kårobligatoriumets avskaffande, vilket inte gick igenom.

Jag anser faktiskt själv att det bör avskaffas. Detta leder till att jag för det första kan själv välja om jag vill gå med i en kår och vilken jag isådana fall vill gå med i. Detta leder även till, tror jag, att kårerna själva börjar göra mer reklam av sig. De behöver synas mer och visa vad de egentligen gör. Det finns kårer som redan gör det jättebra, men majoriteten verkar inte kunna nå ut till sina medlemmar ordentligt. Varför det? En del är antagligen ointresse från medlemmarna. Men mycket tror jag handlar om att de som verkligen är aktiva i kåren är så mycket uppe i sitt egna arbete att det glömmer sina medlemmar. Förutom när det kommer till festande, för då är både de aktiva och de vanliga medlemmarna med på noterna. Men det är väl otroligt synd att det är endast då som de båda parterna går samman. Nej, avskaffa tvånget, så att kårerna får lite mer att jobba för.

Det är trevligt när det flyter.

Har bestämt mig för att ta göra en egen ö med historia och allt till rollspelet Eon. Tanken är såklart att låta mina vänner få spela på denna ö senare. Jag har funderat ganska mycket på hur jag ska lägga upp ön, hur den ska se ut, vad den ska ha för historia osv.

Nu har jag äntligen börjat skriva ner mina tankar och lagt upp hur berättelsen ska se ut. Jag har även börjat skissa på lite kartor och sådant. Det är det jag tycker är mest kul, även om jag riktigt usel på att rita. Jag har nu testat att använda ett kartprogram, vanliga hederliga paint och ritat för hand. Mitt senaste alster, hur själva staden kommer att läggas upp kan ni se nedan. Ber om ursäkt att bilden inte är den bästa, är lite svårt att fota ett vanligt hederligt papper...... ber om ursäkt om jag förolämpar någon konstnär eller arkitekt också, jag är endast en nybörjare.

image10

Battlestar Galactica

En av mina kära vänner tipsade mig för ett tag sedan om Battlestar Galactica serien, den nya inte den gamla hederliga 70-tals klassikern. Då jag är ett stort fan av Star Trek tänkte jag att jag kunde ge BG serien en chans. Så jag införskaffade serien och började titta på första avsnittet. Jag blev lite förvånad över att man blev kastad in i handlingen direkt, utan några större förklaringar och hade lite svårt att hänga med. Det kändes som att jag hade missat något. Vilket jag också hade gjort. Tydligen fanns det en mini-serie på två avsnitt som fungerade som en pilot till själva serien. Efter att fått tag i mini serien så blev första avsnittet betydligt tydligare. Jag har tyvärr bara kommit till femte avsnittet än så länge, då det finns andra saker som pickar på min uppmärksamhet. Men jag gillar den, den tar upp ganska känsliga ämnen, vilket jag gillar.

Nu har jag även fått reda på att Sierra håller på och gör ett spel av serien. Ett spel som kommer att släppas på Xbox Arcade Live. Så spelet kommer inte vara direkt gigantiskt, men förhoppningsvis välgjort och underhållande. Dock är jag lite skeptisk. Det var länge sedan jag lyckades hitta ett bra sci-fi spel, med betoning på rymdstrider. Vi får väl se vad Sierra kan göra med licensen.

image9

Vroooooom!

I dagarna har Nintendo hållt en presskonferens om bland annat vad som komma skall. Många godbitar avslöjades, bland annat två nya kanaler, en där man kommer ha möjlighet att ladda ner demospel till sin Nintendo DS och en kanal där vi kommer att kunna ställa ut våra egna Mii:s som i värsta Top Model stil.

Dessutom fick vi lite mer mat på benen när det gäller Wii Software, Nintendos kanal där de kommer släppa nerladdningsbara spel d v s nya spel. Bland annat kommer ett nytt Final Fantasy: Crystal Chronicles lysa upp våra skärmar via Nintendo Software.

Sedan var det såklart en drös spel som visades upp. Mer från Mario Galaxy, Mario and Sonic at the Olympic Games, Wii Fit, Wii Music, Disaste: Day of Crisis och Mario Kart Wii. De senare nämnda kan ni se den senaste videon ifrån här nedan. Nu kommer man ha möjlighet att köra motorcykel också. Efter att spelat Mario Kart GP i Japan är jag änn mer sugen på det nyaste spelet i samlingen.

Åter i etern.

Efter gymnasiet jobbade jag en kort period på Radio Torsby. Det skulle ta ytterligare 5 år innan jag hördes i etern igen. Visserligen i form av en podcast, men what the heck. Det är bättre än inget. Förra året gjorde jag ett inslag som kallades "Tottes tankar" i Gamecores radio program Radio Format. Inslaget fick läggar ner efter ett tag i brist av tid.

Men nu när avsnitt 40 ligger uppe så är jag med igen, den här gången dock som radiopratare. Berättar om den arkadkultur som jag kunde hitta i Japan. Så är du sugen på att höra tre nördar snacka arkadspel så är det bara att klicka sig vidare till denna sida och ladda ner programmet.

"Syster, lägg till handlingarna att patienten somnade in 11.57"

Redan för en vecka sedan började min Xbox 360 att krångla. Bilden frös och när jag försökte starta om den så blinkade tre, fåniga, små röda lampor. Redan då visste jag att det var bara en tidsfråga innan den skulle klappa ihop helt och hållet. Idag var den tidsfrågan. Skulle spela lite Shadowrun med min kära kamrat Jens, då den fryser bilden och sen vägrar att komma igång igen överhuvudtaget.

Så jag plockar upp telefonen och ringer Microsofts support. Får där prata med en skånsk kille, som jag har lite svårt att förstå. När jag väl förstår att han vill att jag ska kolla om lampan på nätaggregatet fungerar så börjar jag äntligen komma in i hans dialekt och därefter fungerar det ganska bra. Jag får uppge ditten och datten, och som sista försök så ber han mig att ta loss minnet på konsollen och sedan sätta på den. Den fryser visserligen inte direkt, men jag vet att det kommer att komma. Han säger då åt mig att vänta en stund för att se vad som händer, under tiden har jag honom kvar i telefonen och känner mig allt mer fånig. Börjar fundera på om jag ska påbörja en konversation med människan eller inte. Efter två-tre minuter säger jag att bilden har fryst fast den inte gjort det. Han ska då se till att den får komma in på support.

Håller med Anna. Det låter lite hemskt när man säger att det nu ska dyka upp folk och ta med sig den skadade kamraten. Låter ungefär som att männen från ett stort konspirationiskt företag ska komma och ta "hand" om en utomjording. Nåväl det är ju bra att den får komma in på service, så att jag får chansen att spela klart Halo 3. Ska jag bara se till att få lampen de skulle skicka och ringa UPS:

Man bli alldeles varm.

Är nyss hemkommen från bion. Tack för sällskapet Angelica, det var väldigt trevligt. Hon skötte sig riktigt bra också, satt still i stolen och prasslade inte för mycket med sina popcorn.

FIlmen, Stardust, är en väldigt varm och mysig sagofilm. Jag fick Willow vibbar av att se den. Det är svårt att säga vem den riktar sig till dock. Den är nog inte för de minsta och jag får för mig att många vuxna kommer att avfärda den som fånig. Vad filmen handlar om orkar jag inte riktigt skriva, så jag saxar det som finns på SF:s hemsida:

Filmen, som bygger på Neil Gaimans bästsäljande roman med illsutrationer av Charles Vess, tar med publiken på ett äventyr som börjar i en engelsk by och slutar i en magisk värld. En ung man vid namn Tristan försöker vinna byns skönhet genom att lova henne en stjärna som fallit från himlen
.

Hans resa tar honom bortom byns murar till ett mystiskt och förbjudet land. När Tristan hittar"stjärnan"upptäcker han att det faktiskt inteär en bit meteorit utan en arg skadad tjej vid namn Yvaine som inte alls har någon lust att dras runt halva världen för att presenteras för någons flickvän. Men Tristan är inte den ende som letat efter"stjärnan".

Fyra söner till en döende kung - för att inte tala om deras tre döda bröders spöken - alla är beroende av"stjärnan"för att kunna lyckas isina försök att ta över tronen. Treonda häxor ledda av den mordiska Lamia letar efter"stjärnans" hjärta som ska ge dem ungdomen åter.

Tristan och Yvaine blir tvugna att fly tillsammans och på vägen råkar de ut för kaptenen på ett flygande piratskepp och en skum handelsresande vid namn Fence. Under resans gång upptäcker Tristan meningen medäkta kärlek utan att förstå att han utsätter Yvaine för ännu mer fara...

Filmen är som sagt varm och full med komik. Det är flera gånger som man känner för karaktärerna och den blir sådär fin, utan att man tycker att det blir för sockersött. Eller så är det bara så att jag faller pladask för såna scener. Den fick tydligen kritik i Filmkrönikan för att den är seg, men det håller jag inte med om. Tycker att den flyter på riktigt bra och det blir aldrig riktigt tråkigt. Även fast den klockar in på strax över 2 timmar.

Filmen är som sagt en klassisk sagofilm, men känns ändå ganska nyskapande, som däremot inte skräpfilmer som Eragon känns.

Så får du chansen att se den, ta den helt klart. Gärna på bio, tror att det förhöjer stämningen ganska mycket.


Hur stor är sannolikheten?

Jag har haft turen att få tag i två fribiljetter till en förhandsvisning av filmen Stardust. Glad i vågen börjar jag höra mig för bland min bekantsskapskrets för att se om någon vill följa med och se filmen. Döm om till min förvåning när jag efter ca 15 samtal fortfarande inte fått tag i någon som vill eller kan följa med. Jag kan förstå om kanske de 2-3 första personer jag hör av mig till inte kan, men efter x antal samtal börjar jag tro att det är en konspiration mot mig. När jag dessutom börjar komma in på folk som jag vanligtvis inte träffar mer än kanske någon gång per år, börjar inse att detta är illa.

Då kommer en räddande ängel i form av Angelica (som jag faktiskt frågat bland de första, men inte fått något svar av) och säger att hon jättegärna går på bio med mig. Jag har äntligen fått tag i en date (mwhahaha. jag kommer att snott henne från dig när du minst anar det Jens =P ) och allting är frid och fröjd. Nu ska jag bara träffa henne och gå på filmen också. Jag har bara varit på bio med henne en gång och då verkade allting gå bra. Då satt jag visserligen inte bredvid henne, så att det kan vara så att hon frågar en massa saker eller tuggar frenetiskt på saker, men jag tror att det ska gå bra.

Återkommer senare om hur filmen var, nu ska jag försöka få någonting i magen. Kanske en kanelbulle?

De döda går igen

Och jag som tyckte att "Snakes on a plane" var en fånig film
Märk väl att filmen har numera bytt namn till "Flight of the living dead"

RSS 2.0