You have to enlist this summer.

Under ungefär ett års tid har jag upptäckt att jag faktiskt finner FPS spel riktigt roande. Så länge det har varit på konsol. Det började med Call of Duty 3 och fortsatte med Bioshock, Halo 3 och Call of Juarez. Även om jag är riktigt usel på sådana spel så har det ändå tilltalat mig på något sätt. Ibland kan jag dock tycka att folk tar dessa spel på allt för stort allvar. När man spelar mot Halo 3 spelare som inte gör annat än sitter och nöter spelet, gång på gång på gång, endast för att bli mästare på det, så försvinner i alla fall det roliga för min del. Därför blev jag otroligt glad när jag fick se den här trailern.Jag gillar stilen på både spelet och trailern. Förhoppningsvis kommer det äntligen finnas personer som spelar på samma basis som mig och som är lika usla :)

Och jag tyckte att svensk reklam var hemsk......


Hatar förkylningar

Min flickvän har under veckan varit jätteförkyld. I min enfald hoppades jag på att jag skulle slippa få ärva den av henne. Men pilutta mig. Nu sitter jag här med trasig hals och tillräckligt mycket slem att jag skulle kunna fylla ett badkar. Jag kan ta att förkylningar, så länge jag slipper halsontet. För det är tamejfan det värsta. Inatt fick jag inte sova mycket tack vare en värkande hals och så fort jag svalde trodde jag att jag skulle drunkna i slemmet.

Så nu sitter jag här och dricker varmt honungsvatten, inte direkt en favoritdryck, men den funkar så länge den är varm. Värre är det när den blir kall, då blir det bara sött och sliskigt. Egentligen är det ganska mycket som smakar hemskt när det blir kallt, som t ex Kaffe, te och glögg. Det är inte lika illa när kalla drycker blir varm. Coca Cola går att dricka ljummen, även om den är godare kall. Samma sak med mjölk. Nä nu har jag gnällt tillräckligt. Ska ta och tappa upp ett bad.

Samlingen tar sig

Ropade igår in en Sega Megadrive plus 6 spel för 115 kr på tradera. Min samling av konsoler börjar arta sig. Tänkte försöka göra en lista på mina konsoler här, det är inte en direkt imponerande samling, så man kan nog inte påstå att jag skryter..... eller jo, det är nog det jag försöker.... i alla fall lite......

Philips G7000
Nintendo Entertainment System
Game Boy
Super Nintendo Entertainment System
Sega Megadrive (Snart, om han inte lurar mig)
Nintendo 64
Sega Dreamcast
Playstation 2
Game Boy Advance
Nintendo Gamecube
Game Boy Advance SP
Nintendo DS
Playstation Portable
Xbox 360
Nintendo Wii

Ja nu när jag ser listan så är den verkligen inte imponerande jämfört med andra personer jag hört talas om.

Blogg jägare

Fick till mitt förra inlägg fyra stycken kommentarer där alla uppenbart visade sig endast vara personer som jagar folk som ska läsa deras bloggar. Av ren nyfikenhet gick jag såklart på fadäsen och gick in på deras bloggar. Två av dem verkade vara fjortisar som skriver om mode, en person verkar skriva halvbra men skriver alltid en obscen titel på inlägget för att locka läsare och den sista verkade egentligen endast vara den vettiga av dem.

Jag är inte säker på att jag direkt gillar sättet de försöker ragga läsare. Det är klart att man önskar att folk ska läsa ens blogg och tycka att den är intressant. Men det måste väl ändå finnas bättre sätt att "ragga" på än att gå in i folks kommentarsidor och skriva ett random inlägg.

Mycket spel blir det

Mina planer för helgen var att jag äntligen skulle bli klar med Mass Effect till Xbox360. Jag har hållt på med det spelet sedan årskiftet. Ett av de få spel där jag verkligen försöker klara allting och för den dele hitta allting också. Mina planer gick ganska snabbt i stöpet då kamrater ringde och frågade om vi istället skulle spela brädspel på lördagen. Jag hann i alla fall spela några timmar innan de kom över med glass, salta pinnar och polly med olika julsmaker. Just pollyn kändes kanske lite felplacerade när det gäller årstid, men de var ganska goda. Det blev många olika spel. Började med att vi sprängde sönder världen i Nuclear War, för att sedan resa Europa runt i Ticket to Ride. Kvällen avslutades med ett parti Mormon Catan.

Denna dag har också gått i spelens tecken. Åkte till Dennis som bor ute i vildmarken runt Jordbro. Väl där planerades årsmötet för Unionen, spelföreningen som knappt har några medllemmar och sett bättre dar. Men med tanke på hur mycket föreningen äger och att vi fortfarande är några i föreningen som tycker om att spela spel, fortsätter den sin resa i föreningarna förlovade land. Efter mötet blev det ett hett möte i "Cuba" där jag var nära att gå segrande bland lagar, rom, cigarrer och skeppgods. Men det blev Dennis som drog det längsta strecket och fick äran att avrättas först när Fidel Castro och hans män gjorde revolution.

Nu sitter jag hemma, men inte länge till, för nu ska jag sluta skriva och beställa en Kebabpizza.


Ibland blir jag förbryllad

Jag har en vanlig dag ungefär 6-8 unika besökare på min blogg. Ibland blir det fler, då brukar det vara för att jag skriver om en artikel från DN eller Aftonbladet och via deras hemsida kan hitta till min blogg. Därför blir jag lite förbryllad när jag kollade idag min statestik och såg att jag igår hade 28 unika besökare. Jag har inte länkat till en artikel på flera dagar, så vad sjutton är det de har hittat hit på??

Inte kan det väl vara siffrorna från tv-spels försäljningen?

TV-spel är att räkna med.

Dataspelsbranchen har sammanställt försäljningen av alla spel förra året i Sverige. På gamecore kan man se hela listan och läsa mer om det. Men jag har varit tillräckligt elak att sno listan och lägga i den här också.

(format - antal sålda spel (andel) | genererad summa pengar (andel) )
1. PC - 3 660 734 (47,7%) | 654 302 065kr (28,9%)
2. PS2 - 1 726 103 (22,5%) | 579 569 013kr (25,6%)
3. Xbox 360 - 728 757 (9,5%) | 378 891 041kr (16,8%)
4. NDS - 435 672 (5,7%) | 159 201 016kr (7,0%)
5. PS3 - 395 022 = 5,1% | 231 066 542kr (10,2%)
6. Wii - 360 371 (4,7%) | 188 588 841kr (8,4%)
7. PSP - 218 085 = 2,8% | 46 681 876kr (2,1%)
8. Xbox - 83 474 = 1,1% | 8 907 097kr (1,1%)
9. GBA - 56 916 (0,7%) | 13 615 645kr (0,6%)
Totalt: 7 674 829 sålda spel
Till ett värde av: 2 262 028 027kr (2,26 miljarder) 

Dataspelbranchen visar även att omsättningen av spel ökade med 31,3% jämnfört med förra året och sålda spel ökade med 37,3%. De beräknar att tillväxten kommer bli 10% detta år. Spelbranchen bara växer så det knakar. Det märks även att TV-spel har tagit steget till att bli mer mainstream i och med spel som Singstar, Guitar Hero och Wii Sport. TV-spel är helt enkelt tufft :)
                                             

22 Maj smäller det.

Tyvärr hittade jag ingen i bättre kvalite, men här är den senaste trailern från sommarens höjdpunkt på bio. Jag får rysningar varje gång jag ser den. Hoppas verkligen att den blir så bra som den verkar.Sedan har vi dessutom spelet som alla väntat på, som också kommer i sommar. Enligt IGN.com släpps det den 6:e Juni.


Gymnasieval

Läste idag Sara Dambers debattartikel i Aftonbladet idag. Där talar hon om det gymnasieval som alla nionde klassare ska göra i dagarna. För många är det ett otroligt svårt val och som jag diskuterat förut är det många skolor som försöker locka med andra saker än bra undervisning. I sin artikel tar hon upp att det är flera av ungdomarna som inte ens borde göra valet och istället vänta med att gå vidare till gymnasiet och skaffa ett jobb eller praktikplats istället. Jag håller med henne till viss del. Många ungdomar är efter nio år i skolan fruktansvärt skoltrötta, dessutom är de i en sådan ålder så att det är mer som cirkulerar i deras huvuden än endast skola. Plötsligt har de kommit upp i den åldern då de ska börja fundera på sin framtid och börja ta ansvar på riktigt.

Problemet ligger i att det är fruktansvärt svårt för dessa elever att få ett arbete eller praktikplats. Få arbetsgivare är villiga att anställa en person under 18 år. Det är tillräckligt svårt för elever som valt att hoppa av gymnasiet att hitta någon annan sysselsättning. Så hur svårt kan det då inte vara för en elev som inte ens påbörjat den. Det kanske låter krasst från min sida att tänka så här. Men efter att gått min utbildning i ett och ett halvt år har jag börjat få reda på hur kommuner och arbetsgivare tänker om yngre arbetskraft. Företag söker personer i första hand som kan visa att de har framtidstankar och dessutom kan ta ansvar, komma i tid och göra ett bra jobb. Tyvärr signalerar ungdomar som hoppar av gymnasium, eller inte börjar, inte dessa kvalifikationer. Även om det är ungdomar som säkert skulle kunna göra ett likabra jobb som en som går på gymnasiet.

Då tycker jag att det är bättre som Sara även skriver att låta barnen välja en gymnasieutbildning som de tycker verkar rolig och som de kan brinna för. Även om det leder till en arbetsbranch som för tillfället är ganska mättad. Som t ex Mediabranchen. Det är bättre att de tar sig igenom gymnasiet med ett slutbetyg och ett förstärkt självförtroende, än att de hoppar av och får svårt att komma ikapp.


Totte recenserar........ "I Love Europe"

Då var det dags för Totte recenserar. Undrar ni vad det är för något föreslår jag att ni tar en titt på den senaste Tottes recenserar som ni finner strax nedanför det här inlägget.

Så då kör vi som vanligt. Den här gången recenseras.......Melodifestival bidraget "I Love Europe" med Christer Sjögren

Grafik & Ljud
Detta är helt klart den viktigaste punkten i denna recension. Om vi börjar med grafiken. Jag är språklös. En massa plymer, en fetlagd vitklädd trumpetare och en svartklädd (visserligen ganska klassiskt) Christer Sjögren. Kunde allt varit lite roligare. Även om tjejerna vevar på ganska bra med sina fjäderfän. Sedan när det gäller ljudet, jag kan inte låta bli att tycka att den är ganska trallvänlig. Även om texten är fruktansvärt tråkig. Att han dessutom har en av de bättre låtarna i hela deltävlingen, säger mest om vilket medelmåttigt deltävling det var.
Betyg: 3

Spelkontroll
Även om jag skulle vilja, så kan jag inte byta kanal. Jag sitter som förstenad och med gapande mun. Låten är hiskelig, samtidigt kan jag inte sitta där med ett fånigt flin på mina läppar. Den påminner fruktansvärt mycket om de tyska schlagerlåtarna som mina föräldrar lyssnar på varje kväll på tysk tv. Även då är man tvungen att lyssna på det och det känns hemskt att veta att man börjar tycka att det är svängigt.
Betyg: 2

Handling
Jag har svårt för låtar som försöker fjäska sig fram genom tävlingar. Även om den inte är så sliskig som Irländska bidrag brukar vara med sitt "Hela-världen-behöver-fred" tjafs, så är det ändå en låt som försöker locka röster genom att berätta om underbara europa. Så jävla häftigt är inte Europa eller för den delen schlagerfestivalen.
Betyg: 1

Spelglädje
Det här är jag är riktigt kluven. Låten är svängig och som Christer själv sa, "Man blir gla´ när man hör den". Man kan inte låta bli att sjunga med i refrängen och sitta där med sitt fåniga smil. Även Anna (min flickvän) som verkligen avskydde den, går runt och småsjunger på den hela tiden. Det är väl så en schlagerlåt ska vara? En jävla plåga som man inte kan släppa helt enkelt.
Betyg: 3

Totala Betyg: 9
Återigen, en låt som lätt fastnar och som jag tyvärr tror jag kommer ha stor chans att ta hem hela melodifestivalen. Men, det blir väl Carola igen, oavsett hur hiskelig låten hon sjunger låter så kommer hon vinna. Det gör hon alltid.

Nästan riktig VR

Surfade egentligen runt efter en helt annan grej på metros hemsida. Men så kom jag över den här videon med en kille som byggt en egen VR maskin med hjälp av kontrollerna för en Wii. Det är ganska läckert och skulle vara hur kul som helst att testa i verkligheten.Jag skulle också gärna se spel som använder sig av tekniken. Btw, jag vet inte om det är så mycket "häftigare" med glasögonen än med kepsen. Men antagligen känns det bättre med ett par glasögon. Problemet för mig skulle vara att jag skulle vara tvungen att ha dem utanpå mina vanliga glasögon.

Sjuka mängder spel.

Förra veckans spelförsäljning från Japan har dykt upp och i och med den veckan släpptes även Super Mario Smash Brawl som jag skrev om tidigare. Låt oss se hur bra det gick för spelet.

1. Super Smash Bros. Brawl (Wii) - 820,000
2. Devil May Cry 4 (PS3) - 205,000
3. Tales of Destiny: Director`s Cut (PS2) - 117,000
4. Haruhi Suzumiya`s Wonderment (PS2) - 114,000
5. Wii Fit (Wii) - 73,000
6. Disgaea 3 (PS3) - 55,000
7. Devil May Cry 4 (360) - 40,000
8. Mario and Sonic at the Olympic Games (NDS) - 34,000
9. Assassin`s Creed (PS3) - 28,000
10. World Soccer Winning Eleven: Ubiquitous Evolution 2008 (PSP) - 26,000

820.000 exemplar sålda! Det är sjukt många spel. Märk väl att Devil May Cry 4 också släpptes förra veckan och gör en helt klart godkänd första vecka. Vanligtvis är 200.000 exemplar otroligt mycket, men det veknar ganska rejält inför Brawl siffran. Jag har svårt att tänka mig att spelet kommer sälja så bra i Sverige, inte ens sammanlagt tror jag att ett spel kan komma upp i den siffran. Kan tänka mig att den försäljningen även kommer påverka antalet sålda Wii konsoler också.

Källa: Gamecore.se


Vilken Transformers är du?

I AM
60%
OPTIMUS PRIME
Take the Transformers Quiz

Hoppade ganska mycket mellan att vara Autobot och Decepticon. Men slutade, som ni kan se, tillslut som 60% Optimus Prime.

Super Smash Bros nördigt.

Det är ännu inte säkert när nästa del i Super Smash Bros serien når våra breddgrader (För er som vill veta mer kan kolla här). Hypen om spelet är däremot otroligt stort, även om jag inte hoppar av glädje inför spelet så är jag i alla fall lite nyfiken på det. Hur kommer det se ut, hur kommer kontrollen att inkluderas (eftersom det är Wii) och vilka karaktärer kommer vara med. Så tror jag många gamers tänker på spelet, ett spel som man har kul med.

Sen har vi Smash-eliten. De som inte bara ser spelet som något roligt, utan som en livsstil i sig. Jag brukar kallas för nörd och är en stolt nörd. Men Smash-eliten är ett steg värre. De är riktiga übernördar. Inget ont om dessa, men ibland känns det som att de går lite överstyr. Hittade den här forumetråden på gamecore.se. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Första inlägget lät bra, personen i fråga lade upp tråden för att... "Den är till att förse er med det senaste jag vet om Brawl..." . En bra ide och inget jag klankar ner på. Sen kommer de roliga och riktigt nördiga. Han börjar berätta om hur de olika slagen är påverkade och hur de fungerar. Sen börjar en diskussion om hur man blir en riktigt elitspelare. Jag tycker det är fint på ett sätt och skrämmande på ett annat. Tycker de här spelarna egentligen att det är kul att spela? Spelar de endast för att bli bäst? Kanske tyckte de att det var kul i början, men nu är det mest prestige i det hela? Jag funderar på om jag ska lägga upp en sådan fråga på forumet för att se vad jag får för svar. För alla spelar väl för att det är skoj, eller?

RSS 2.0