Varför spelar vi?

Varför spelar vi tv-spel? Det är en mycket bra fråga som en student och två professorer på ett universitet i Amsterdam försöker undersöka. Frågorna de ställer i testet kanske inte är världens bästa, men det kanske kan ge en lite vink om varför vi hardcoregamers och vanliga gamers tycker så mycket om vår hobby. Om du vill göra testet så kan du göra det här.

Själv tror jag att det handlar mest om att vi finner glädje i att få ge oss ut på äventyr i någon annans skor. Det är som att se på en film, fast den här gången får vi vara med och agera. Spelarna får även troligtvis en kick av att faktiskt klara de hinder som spelskaparna har skapat åt oss. Att lyckas förgöra den där ondskefulla bossen eller lyckas knipa VM bucklan i fotboll. Man får chans att leva ut sina drömmar och fantasier som kanske är svåra att förverkliga i det riktiga livet.

Kommentarer
Postat av: k-paw man

det är helt klart en spännande fråga. men jag tror inte att svaret skiljer från varför människor berättade historier eller såg på gladiatorspel eller deltar i sport. vi behöver fritidssysselsättningar helt enkelt. och om man dessutom får kul utmaningar och bra berättelser i ett. eller chansen att typ uppleva något man inte får annars, så varför inte.

2007-08-22 @ 15:25:13
URL: http://kinapuffen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0