Paus musik.

Ikväll är det deltävling i halo turneringen på xblc. Medan ni får vänta och se hur det går, bjuder jag här på lite pausmusik.

Smaken är som baken.

Rubriken säger det som man oftast säger om smaken. I början (och för den delen slutet) av året brukar alla nätsidor, tidningar och annan media som skriver eller liknande om spel, göra årskrönikor om det som varit bäst eller sämst under åren. För några år sedan satt och slukade dessa listor och förundrades över varför vissa spel inte fanns med på den eller den listan. Eller för den delen hur de kunde vara så otroligt korkade att de kunde tycka att "det spelet var bra?" Under de senare åren har jag ändå lyckats få in i min skalle att alla kan inte tycka om alla spel.

Därför blir jag ännu mer fundersam över när de som skriver listorna själva beter sig som att det är deras lista som gäller och inget annat. Hur kan man tycka det om man nu gillar spel så mycket? Det värsta är att de alltid, alltid, skriver i sina listor "att detta är bara mina åsikter, jag förstår att folk inte har samma smak..... men....." och så kommer deras idiotiska kommentarer som egentligen betyder "har ni inte samma smak som mig är ni dumma i huvudet". Jag vill inte peka ut någon speciell lista, eftersom det skulle bli lite väl mycket utpekande mot vissa människor. Men det är förundrande att människor som har spel som sin största glädjeämne i livet, att de inte kan ta att folk faktiskt har annan smak.

Appropå smak så ska jag gå och göra mat nu. Svampsoppa och scones. Mumma.

Antagligen så sant som det är sagt.

Gert Fylking hamnar i blåsväder titt som tätt. Många känner till hur han blivit utkastad från nobelpresentationerna för sitt betende. Ibland säger han saker som känns dumt och ibland, som nu, säger han ganska vettiga saker. Nu har jag aldrig träffat Carola, men intrycket jag får av henne är att hon är en uppblåst bimbo. Hennes betende är frukyansvärt läskiga och hon säger saker som får en att rysa. Att hon dessutom ställer upp i melodifestivalen år efter år och förväntar sig att vinna gör inte saken bättre.

Jag vet att man alltid ska vara aktsam med vad man läser i tidningar, men när det gäller Carola tror jag faktiskt på det mesta. Vill man dessutom se hennes tokigheter är det ganska lätt att surfa in på youtube, genom att endast söka på "Carola" fick jag fram x antal filmer där hon försöker predika och grodorna bara flyger ur hennes mun. Ganska roande faktiskt.


En del folk har för mycket fritid.


Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelg!!!

Äntligen helg igen. Den här veckan har varit kämpig. Tre dagar med oppositioner, både ens egna och andras. Vi var tvungna att gå på fler än bara våra egna och även om det var intressant blev det ganska långrandigt på vissa. Efter de tre första dagarna var det ingen ro, nej då drar nästa moment igång. Två heldagar från 9-15 med föreläsningar om entreprenörskap. Även dessa i skiftande kvalité. Det är visserligen intressant, men jag hade gärna haft ett par dagar ledigt emellan för att ladda batterierna.

Nu ska jag göra lite reklam. Blev häromdagen tillfrågad att bli moderator på ett xbox forum som jag hänger på. Känner mig väldigt ärad och det ska bli riktigt skoj. Har aldrig varit moderator på forum förut, så det blir min debut och något att lägga till ens lista av bravader (eller nått =) ).

image24

Är ni intresserade så tycker jag att ni ska trycka på bilden ovan och hänga med i gemenskapen. Bland annat är det en bunt med turneringar på gång i Halo 3 ,Gears of War, Bomberman och Team Fortress 2. Halo 3 turneringen är visserligen redan igång. Vi kommer att köra en gång i veckan (torsdagar) och efter 8 omgångar kommer det att vara ett finalspel där en vinnare koras. Vi har bara kört en omgång än så länge, så det är inga problem att haka på.
I torsdags var vi 9 personer sammanlagt, själv slutade jag på en hedervärd 6:e plats under den omgången. Betydligt bättre än jag hoppats på, eftersom jag räknade med en sista plats. Som vanligt låg jag jättebra till de två första minuterna, för att sedan tappa placeringar fortfarare än en sten faller från Eiffeltornet.

Xbox Live Arcade Awards

För att uppmuntra alla de som skapar spel till Xbox Live Arcade har Microsoft bestämts sig för att dela ut lite priser. Från och med idag och fram till den 30:e januari kan vi som spelare gå in och rösta på spel vi tycker ska vinna.

Tycker det är ett fint initiativ då det faktiskt finns några riktiga guldkorn (läs Carcassone) på xbox live. Så gör din röst hörd och rösta du med!

Totte recenserar........ räkning från bredbandsbolaget

Då var det dags för Totte recenserar. Undrar ni vad det är för något föreslår jag att ni tar en titt på den senaste Tottes recenserar som ni finner strax nedanför det här inlägget.

Denna gång är den en recension av.....

image23

Räkning från bredbandsbolaget

Grafik & Ljud
Att aldrig företagen lär sig och i alla fall försöker göra räkningarna lite färgglada eller slänger med en liten pryl eller så. Då skulle det i alla fall vara roligt att få en räkning ifrån dem. Nu känns det bara som ett trist vit papper, med en massa nummer och text på. Inte ger den ifrån sig några spännande ljud heller, möjligtvis om man hade haft möjlighet att prassla ihop den och slänga den i papperskorgen.
Betyg: 1

Spelkontroll
Här är jag faktiskt lite kluven. Det känns som att allt ansvar läggs på betalaren att hålla kontroll på sin räkning. I vårt fall är det inte så svårt, då vi i vårt hushåll har ett speciellt ställe där alla obetalda räkningar läggs. Just bredbandsbolagets räkning betalar vi dessutom med autogiro, vilket gör att den alltid betalas. Så kontrollen är det verkligen inget fel på.
Betyg: 3

Handling
Det finns inte så mycket spänning i en räkning. Möjligtvis vad den ska landa på den här gången. Vårt internet bredband vet vi visserligen alltid vad den kommer vara. Men däremot kan telefonräkningen vara lite olika från gång till gång, vilket skulle kunna leda till drama i hushållet. Om det nu inte vore för att vi nästan aldrig använde den fasta telefonen.
Betyg: 1

Spelglädje
Ytterligare en kategori där jag blir kluven. Det är aldrig roligt att få räkningar som behövs betalas. Samtidigt är det en räkning som i mångt och mycket ger mig stor glädje. Utan bredbandet skulle jag inte kunna surfa, spela online eller för den delen skriva dessa underbara blogginlägg. Så det får nog bli ett hyffsat högt betyg.
Betyg: 3

Totala Betyg: 8
Inget toppenbetyg direkt, men den klarar sig precis från att få en "Totte avråder". Trots allt är det roligt att ha bredband, den ger en mycket glädje, därför känns räkningen som ett nödvändigt ont.

The rise of Halo

De senaste kvällarna har det blivit en hel del Halo 3 spelande. Insåg att jag knappt spelat sedan innan jul och det är fortfarande fruktansvärt kul. Speciellt i tisdags när jag spelade med två mina vänner (Tack för det Angelica och Jens) + två bekanta till dem. Jag suger lika mycket som förut, men spelar man tillsammans med andra vänner så bryr jag mig inte lika mycket som när jag spelar själv.

Igår spelade jag dock själv, men det gick hyffsat. Sista striden jag gick var riktigt rolig, har en snygg bild:

image22

Jag var med om värsta krocken, antagligen var det lite vapen inblandade också annars hade nog inte killen i förarsätet på motståndar warthogen flugit ur fordonet. Det är jag som står bakå det "röda" fordonet och håller i den fasthållna maskingeväret (vet inget bra svenskt ord). Det som var lite kul med den matchen var att jag sammanlagt fick 16 kills, varav 11 jag gjorde med vapnet ni ser på bild. Om jag finns inne på LIVE är det bara att skicka en litet pm och kolla om jag vill spela.

Skriftliga omdömen, idioti!

Jan Björklund har äntligen fått igenom sin otroligt idiotiska ide att införa "skriftliga omdömen" i årskurs ett. I DN idag går det att läsa att detta kommer att genomföras i och med höstterminen detta år. Björklund anser att vi måste lämna "flumskolan" bakom oss och att det viktigaste är att föräldrarna blir medvetna om hur det går för deras barn i skolan. Jag har svårt att se hur ett skriftligt omdöme i detta fall skulle hjälpa, speciellt om rektorn väljer att implementera ett betygssystem vilket är det enklaste.

Kära Björklund, problemet ligger inte i det behövs kunskapsresultat, problemet ligger i att det behövs tydligare mål. För många kommuner och skolor är det svårt att tolka läroplaner och ämnesplaner. Det är detta som behövs tas tag i, det hjälper inte att sätta press på eleverna ännu mer genom att ge dem ett skriftligt betyg när de är sju år gamla. Vid den åldern bör de fortfarande få se skolan som något roligt och spännande, inte något som är ett måste och där de kommer att dömmas efter deras prestationer. Det är ungefär som när man i idrottsammanhang börjar med elitism för att bestämma vilka som är tillräckligt bra för att vara med och spela fotboll. Ja, kanske hårddrar det, men jag blir så förbannad över att den föredetta militär tror att betyg löser alla problem. Det är trångsynt av honom, istället bör man öppna ögonen och kanske börja titta på de styrmedel som finns och börja i den ändan.

Det bör väl tilläggas att iden med att införa skrifliga omdömen är inte helt tokig. Det är bra att lärarna och resterande skolpersonal kan hålla koll på hur eleven utvecklas och även kan meddela föräldrarna. Men då ska det göras på ett sådant sätt att eleven slipper känna pressen att han måste prestera bra för att få bra betyg. Det räcker med att eleverna redan i åttan går in i väggen p g a betygshets.

Totte recenserar..... IKEA chokladbakelse

Majoriteten av de som läser min blogg vet att jag älskar tv-spel. Det är en av mina största hobbies och jag har alltid velat skriva om det på något sätt. Jag har i min blogg skrivit om spel, men aldrig gjort direkta recensioner. Det känns lite överflödigt, eftersom det finns hur många spelsidor, tidningar och andra media som gör det så mycket bättre. Men nu tänkte jag faktiskt ge mig in i recensions branchen, men på ett litet annorlunda sätt. Det kommer bli recensioner på allt möjligt. Allt från spel till dushcreme till radioprogram. Men eftersom jag är en tv-spelsnörd, tänker jag behålla lite fokus på tv-spel genom mina betyg. Jag kommer att recensera allting utifrån fyra kategorier:

- Grafik & Ljud
- Spelkontroll
- Handling
- Spelglädje

Oavsett vad jag recenserar, kommer jag hålla mig till dessa fyra kategorier. Betygen kommer att gå från 1 till 5 och alla betyg läggs samman till ett slutbetyg. Om det är något som lyckas ta sig upp i betyg 16 eller högre kommer det få en "Totte rekommenderar" skylt och skulle något hamna på betyg 6 eller lägre kommer den få "Totte avråder" skylt. Alla har hängt med? Bra, då kör vi!!

Recensionen den här gången är.....

image21

IKEA:s chokladbakelse

Grafik & Ljud
Bakelsen är brun. En färg som kan vara ganska behaglig om chokladen ingjuter "kom och ta mig". IKEA bakelsen ger nästan ett sådant intryck. Den ser visserligen ut som en kärleksmums, men ändå känns det som någonting fattas. Den ser ganska glansig ut och man vet inte riktigt om den kommer smaka som en kärleksmums, eller mer som en brownie. När man väl sätter skeden i den ger den inte direkt något ljud ifrån sig, lite "wobblande" möjligtvis av geleöverdraget.
Betyg: 3

Spelkontroll
Bakelsen känns mjuk och den är lätt att penentrera med skeden. Den faller lätt in i munnen och kladdar inte värst mycket.
Betyg: 4

Handling
Att köpa bakelsen är inget stort äventyr. Det enda som krävs är att man tar en tripp till IKEA. Överallt på varuhuset görs det reklam för bakelsen och kartorna till cafeérna är inte svåra att tyda. Bakelsen är inte direkt någon nyhet, men besitter ändå ingen direkt bakgrundshistoria.
Betyg: 2

Spelglädje
Vid första anblick trodde jag mycket mer på bakelsen än vad det visade sig vara. Den smakade som ett mellanting mellan en kärleksmums och chokladfromage. Jag älskar visserligen kärleksmums, men är inte särskilt förtjust av fromage oavsett smak. Smaken av choklad kändes dessutom nästan obefintlig och jag kan inte direkt säga att jag drog på smilbandet när jag åt den.
Betyg: 2

Totala Betyg: 11
En genomsnittlig bakelse, som man faktiskt kan vara utan. Tro mig, det finns betydligt större läckerheter, till och med på IKEA.


Äntligen!!!

Det som jag aldrig trodde skulle hända har äntlingen hänt. Uppsatsen är klar och inlämnad för granskning. Hade du frågat om hur det gick med uppsatsen för några dagar sedan, skulle jag svarat att den kommer bli min död. Inte för att den varit jättesvår att skriva egentligen, utan för att vi snöade in materialet och min idespruta till partner inte kunde sluta komma med nya analyser och tankesätt. Att vi dessutom fick klia oss i huvudet både två och tre gånger när vi började använda Yules Q modellen gjorde inte saken bättre.

Så den här helgen kommer att gå åt att åka till IKEA och spela tv-spel, i massor!! Jag har inte spelat på flera dagar och har hur mycket som helst att ta igen. So, now im going to turn on my videogames. See yah!!!

Im still alive

Tänkte bara meddela att jag inte glömt bort min köra blogg. Just nu är jag bara så trött efter varje dag när jag arbetat på uppsatsen att jag inte direkt orkar skriva någonting, Men tills dess att jag får tillbaka mina krafter så kan ni ta en kik på nya trailern för Soul Calibur 4, som har en liten hemlighet i form av kraften också.


<

Orka!

Kan inte b-uppsatsen vara klar snart. Jag orkar inte mer..... *suck*. Inte ett av mina bästa inlägg, jag vet.

Mobbare

För något år sedan var det en väldigt kontrovers runt ett spel som skulle komma att heta Canis Canem Edit när det väl släpptes i Europa. Men det första, och fortfarande vettigaste namnet, var Bully. I spelet tar man på sig rollen som Jimmy Hopkins, en tonårskille med jobbig bakgrund där hans mor gift sig med en ny rik man. Den nykära modern och styvfadern bestämmer sig för att sätta Jimmy på Bullworth Academy, en privatskola, medan de själva drar på en årslång bröllopsresa.

Med tanke på spelets namn och att det var Rockstar som låg bakom spelet, som gjort sig kända genom den våldsamma spelserien Grand Theft Auto, tog det inte lång tid innan många höjde rösten. Spelet skulle självfallet vara ett spel som lärde unga människor att bli ohyggliga mobbare. Rockstar försvarade sig med att så inte var fallet och att spelet skulle egentligen ha en helt annan vinkel, dock ville det inte avslöja för mycket med risk att ta bort överraskningarna från spelet. De högra kristna ville få spelet förbjudet i USA och i flera Europeiska länder frågade man sig om det verkligen var lämpligt att släppa ett spel med ett sådant förskräckligt namn. Det slutade med att spelet döptes om och när väl spelet släpptes upptäckte många att spelet inte alls var så hemskt som många ville få det till. Istället fick vi ett spel med otroligt mycket hjärta och humor.

Detta var oktober 2006 och formatet var playstation 2. Nu, ett och ett halvt år senare släpps spelet igen, denna gång till Xbox360 och Wii. Spelet har fått namnet Bully igen, med undertiteln Scholarship Edition. Rockstar meddelar att spelet kommer, förutom orginalspelet, innehålla:

- 8 nya uppdrag
- 4 nya klasstimmar (Biologi, musik, matte och geografi)
- Nya upplåsbara föremål och kläder
- Ett offline tvåspelar minispel
- Nya priser
- Achievements (360 varianten)

Jag har visserligen klarat spelet, men eftersom detta vara över ett år sedan och det har tillkommit nytt godis i spelet, är jag riktigt sugen på att införskaffa det. Jag hade otroligt kul med det förra gången, och jag kan tänka mig att det fortfarande är ruggigt roligt. Lägger de dessutom in roliga achievements, gör det att jag den här gången orkar cykla runt och samla alla gummisnoddar. För er som fortfarande inte är helt övertygade, ta en titt på videon nedan. Den är visserligen från PS2 versionen, men det säger ganska mycket om stämningen i spelet.Mustigt värre

image20

Känner ni igen dessa? Jupp det är de nya smakerna på julmust som spendrups lanserade förra julen (ja det blir faktiskt förra julen, det är nytt år). Jag har varit lite skeptisk till dessa nya smaker. Kanske är det för att jag är tradionell när det gäller julmust. Det är knappt att jag köper annan julmust än apotekarens. Men idag gjorde jag ett undantag och köpte julmusten längst till vänster. Dvs "Julmust med smak av Julkola". I min dumhet trodde jag att de menade att de hade lagt lite mer cola smak på den, som i coca cola eller pepsi. Men så var inte fallet. Nej, det var såklart kola som i godiskola. Så ni kan ju tänka er mitt ansiktsuttryck när jag tog första klunken. Kola smaken kom inte förren som eftersmak och det smakade verkligen såndär billig kola som man kan köpa som lösgodis. Nej fy fanken. Vidrigt sliskigt. Jag tvingade dock i mig hela flaskan, synd på annars vettig julmust. Vet inte riktigt om jag kommer våga mig på att testa de andra, tydligen smakar den med julkryddor billig och dålig päroncider.

Heeeeeeeeres Zombies!

Resident Evil får en fortsättningen på den vita duken. Men istället för att få se Milla Jovovich springa runt och spöa Zombie rumpor, får vi den här gången en data animerad film. Filmen utspelar sig efter alla Resident Evil spel (för att vara exakt, sju år efter RE2 och 3.) Idag släpptes en ny trailer för filmen, som går att beskåda nedan.


Ser ut att bli ganska cool. Hoppas att den faktiskt går upp på vita duken, men antagligen släpps den direkt på DVD. Om den ens kommer till europa dvs.

Achievement jakten

Dessa eviga achievements. Om du inte vet vad en achievement är så har jag skrivit om det i ett tidigare inlägg, så du får helt enkelt leta upp det och läsa. Detta är fortfarande en förbannelse. Samtidigt som jag egentligen inte vill bry mig om det, så går det liksom inte. Gamerscoren måste bli högre och det tillför så otroligt mycket till spelen. Det är nästan så att jag inte vill spela på andra konsoler, endast för att jag inte får några achievements. Jag försöker verkligen bortse från detta, men det är otroligt svårt.

Just nu spelar jag Mass Effect, här känns faktiskt inte achievements lika viktigt. Kan ha med att göra att det finns så otroligt mycket smaskig information i spelet. De som skapat spelet har verkligen försökt tänka på allt och ge det en teknisk förklaring. Jag gillar verkligen att de förklarar hur deras "hyperdrive" fungerar och hur de olika raserna beter sig, tänker och talar. Det är otroligt utstuderat.


RSS 2.0