Tror folk för mycket om mig?

Jag tror att de flesta vet att jag gillar tv-spel något offantligt mycket. Ett problem som dyker upp dock är att eftersom jag gör det, så tror alla direkt att jag är en mästare på att spela dessutom. Jag har inte tänkt så mycket på det förren jag surfade in på den här "bloggen". Nu är visserligen inte jag en "speljournalist", men mycket liknar mig. Bara för att jag gillar spel och vet mycket om den, betyder inte att jag är så duktig på dem. Jag får ofta stryk av folk och ibland märker jag att de nästan blir förvånade "han som spelar så mycket?". Visst jag spelar väl mer än den genomsnittliga, men det som utmärker mig som hardcore spelare är att jag läser mycket om tv-spel. Jag är som Dogma, jag älskar att läsa massor om spelen jag älskar, jag vill veta allt om det som ska komma och det som varit.

Tittar man t.ex på mina gamerscores på min 360 så kommer folk att skratta. Jag har inte många poäng, jag har inte ens kommit upp i 1000, medan många jag känner har närmare 10000 poäng.


Uttråkad och Uppgivenhet på SF

Jag sitter här och är egentligen grymt uttråkad. För några timmar sedan tog jag bussen till Farsta Centrum för att strosa runt lite och kanske införskaffa något nytt roligt spel till någon av mina konsoller. Medan jag gick omkring och rotade i de olika lådorna så insåg jag att det just nu inte finns några spel som direkt tilltalar mig. Vet inte om det är för att det är en torkperiod eller om det är jag som har blivit kräsen. På något sätt är jag både besviken och stolt. Besviken över att jag inte hittade något, men även stolt för att jag inte föll för min vanliga shoppingbegär och köpte något halvdåligt spel som jag egentligen inte vill ha, bara för att köpa nått.
Så jag kom hem tomhänt från Farsta och vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Jag har egentligen två böcker som ska vara lästa till och med imorgon, då jag har en litteraturseminarium, men det kommer nog ordna sig ändå och just nu lockar inte skolan sådär förfärligt mycket.

Jag jobbade även i helgen och det märks att det finns en stor uppgivenhet på SF. Som jag skrev tidigare i min blogg så kommer Filmstaden Söder att läggas ner och flyttas över till Biopalatset. Problemet är att vi är ca 30 anställda hos oss och det är väl ungefär lika många på Biopalatset. Så det är ingen som vet om de kommer att få behålla sina jobb. Vissa är oroliga, men de flesta är bara uppgivna, för det är så otroligt typiskt SF. Deras attityd mot sin egna personal är otroligt låg. Jag har aldrig sett en människa från HK nere vid Söder, förutom om de ska gå på bio själva.
Många av oss orkar inte bry oss längre, vilket gör att arbetsmoralen ligger så lågt att man skulle kunna slå huvudet i den. Flera av oss funderar även på att sluta till hösten, eftersom vi antagligen inte kommer få några fasta tjänster, vi har jobbat för kort tid. Visserligen är det för tidigt att säga det redan, men det är så det känns.

PS3 har problem

Kolla in listan nedan, den visar konsolförsäljningen i japan senaste veckan.

1. DS Lite - 111,213 (3,161,866)
2. Wii - 52,193 (1,556,909)
3. PSP - 27,505 (901,333)
4. PS2 - 10,881 (345,899)
5. PS3 - 8,659 (434,554)
6. Xbox 360 - 2,026 (97,681)
7. GBM - 428 (19,236)
8. GBASP - 330 (17,021)
9. GCN - 276 (7,354)
10. GBA - 33 (640)
11. NDS - 26 (2,049)

Nu har jag ingen lista för Europa eller USA. Men man kan i alla fall se att PS3:an säljer inte speciellt bra och vad jag känner till så gör den inte det i USA eller Europa heller. Varför? Tja, därom tvistar än de lärda.

De flesta pratar om att den är för dyr och att det är därför den säljer så dåligt, andra påstår att det finns inga bra spel till den. Båda åsikterna har nog delvis rätt. Visst det är en dyr maskin, strax över 6000 kronor är mycket. Men Playstation 2 var också dyr i början, otroligt dyr. Den gick på runt 4500-5000 kronor. Visst det finns inte heller många spel till den ännu, men det är något som Wii också lider av och Xbox 360 också led av i början.

Jag tror att en av de största anledningarna till att konsollen inte säljer är för att PS2:an fortfarande gör det. Många av spelen som släpps till samtliga maskiner släpps till både ps2 och ps3. Att dessutom Sony börjar tappa många exklusiva titlar till Microsoft gör inte saken bättre. Varför ska jag punga ut 6000 spänn om det är ett par spel jag är sugen på, som dessutom kommer att släppas till en konsoll som kostar nästan hälften och är nästan lika kraftfull?

Dessutom hörde jag en intervju idag på en tv-spels podcast att flera av företagen kommer att utveckla spel till playstation 2. Bland annat mycket populära Singstar kommer att fortsätta utvecklas till PS2. Det ger en också en anledning till att inte införskaffa en PS3. När de väl låter PS2:an gå i graven kommer det plötsligt att inte finnas något annat alternativ om man vill åt vissa spel än att införskaffa en PS3:a.

Jag tycker däremot inte att man ska räkna ut playstation 3 ännu, den har inte funnits ute på marknaden så länge och det är nog först framåt julen och nästa år som man faktiskt verkligen kan se hur det kommer att gå.
För visst är jag allt lite sugen på en PS3:a, men inte för det priset..... inte än......

Uppföljarnas tid

Nu börjar sommaren närma sig och med den "Biosommar 07". Denna biosommar består utav nästan bara uppföljare. Det började med Spiderman 3 och fortsätter med Pirates 3, Die Hard 4, Harry Potter 5 och Fantastic Four 2. Två av filmerna är dessutom baserad på serier, The Simpsons och Transformers. Plötsligt har det blivit inne att göra film utav antingen äldre filmer eller gamla serier. Är det så att Hollywood insett det finns ännu massor att mjölka ur dessa gamla stofiler.

Även gamla actionhjältar ger sig på sina gamla bravader. Först ut var Arnold med Terminator 3, sedan kom Stallone och gjorde en ganska välgjord Rocky Balboa (Rocky 6). Nu försöker Bruce Willis anta rollen som John McClane igen. Det är dock inte det värsta, efter att surfat runt på mina vanliga forum hittade jag den här, jag hoppas för gudskull att Stallone har lika mycket självdistans till denna gamla djungelkrigare som han hade till Rocky, för då kan det faktiskt bli ganska underhållande. Men det jag har sett av trailern så verkar det bli överdrivet myckte blod.

Är det så att bara kommer att komma uppföljare under en längre tid nu, tills manusförfattarna har fått tillbaka sin självkänsla och inser att det faktiskt kan skriva nya bra manus. Att de inser att de stora namnen, inte är så stora längre. Förut drog namn som Sylvester Stallone, Bruce Willis, Gene Hackman och Kevin Costner folk till bion bara för att de var de som var med i filmerna. Så är det inte längre. Numera är det regissörerna eller producenterna som har blivit de riktigt stora namnen, men även här har de börjat fallera. Steven Spielberg och George Lucas är inte lika hotta längre.

Appropå uppföljare så kommer Indiana Jones 4 ha premiär nästa år.

Så var vi äntligen igång!

Det har tagit bra lång tid, men äntligen har vi lyckats dra igång med Svavelvinter kampanjen. Tre tappra äventyrare (typ... i alla fall) har begett sig till Marjuras ogästvänliga vildmark för att leta efter en försvunnen alvbotanist.
Det är Halvar, den ståtliga krigaren och föredetta soldat i det trakoriska riket. Maellin, dvärgen som växte upp bland pirater och har satt skräck i alla sjöfarare i Trakorien. Till sist har vi den sluge och smidige alven Orrin, som dessutom utger sig för att vara av högre börd.

Efter att ha landstigit i staden Arhem upptäckte de att det inte skulle bli så enkelt som de hade trott. Bland annat är befolkningen i staden väldigt försiktig och tveksam till folk från fastlandet. Dessutom får Orrin veta ganska snart att vara alv på ön är inte det lättaste. Efter lite efterforskande får de reda på att Kmordadruiderna kanske känner till vad som har hänt alvbotanisten. När de väl besöker Perrima, kmordruiden i Arhem, börjar ett äventyr som slutar i blodbad, avhuggna huvuden och hjältedyrkan.

Det värsta är dock när de väl kommer tillbaka till Arhem, lagomt till att de precis har missat konvojen tillbaka till fastlandet. Äventyrarna är nu fast på Marjura under minst sex månader.

Så kom äntligen dagen.

Idag släpps den efterlängtade halo 3 betan och jag tycker att ctrl-alt-del seriestripp kommenterar det hela så underbart bra.


Själv hoppas jag på att få en version av Crackdown av en generös bidragare, inte bara för halo 3 betan utan även för att crackdown verkar vara ett hyffsat roligt spel.


Pang! Du är död, hehe.....

Idag har varit en väldigt händelserik dag. Det började med att jag gick upp och planerade åka in till stan för att träffa Stoffe på webhallen närmare lunch, anledningen kommer jag till. Men strax efter att jag kommit upp ringer min chef från SF och undrar om jag kan komma dit på ganska kort varsel, för det ska vara ett möte om en omorganisation. Så jag åker in till Filmstaden Söder strax före lunch.

Där får jag veta att SF har köpt Biopalatset i Stockholm och i Göteborg. Detta leder till att SF har bestämt sig för att de ska lägga ner Filmstaden Söder och flytta över all verksamhet till Biopalatset. Detta kommer självfallet inte att ske på en gång, utan närmare hösten. Dock tar SF över biopalatset med omedelbar verkan. Det som är frågan är också hur alla anställningar kommer att se, eftersom dessa kommer att rivas upp och nya tjänster kommer att skapas. Frågan är om jag kommer att få behålla min fasta tjänst, eller om jag kommer få kliva ner till poolpersonalen som visserligen är inte så hemskt, förutom att jag då inte får behålla mitt kort med oändligt antal fribiljetter =(

Efter mötet åkte jag in till Webhallen för att träffa Stoffe. I helgen kommer vår nya spelförening, Multiplayer, tillsammans med Microsoft och Webhallen hålla i ett arangemang där man får testa betaversionen av Halo 3 till Xbox 360. Betan släpps egentligen först på onsdag, men genom att Stoffe jobbar på Microsoft har vi fått chansen att låta folk testa spelet tidigare. Så idag installerade vi allting som behövdes och på kvällen kom pressen för att testa betan. Även vi i styrelsen var där och prövade spelet. Det var visserligen kul, men jag är inget stort fan av FPS. Dessutom tyckte jag nog att kartorna var lite tråkiga.

En glad överaskning som väntade när vi kom hem var att våra DS spel hade dykt upp, så snart ska jag börja spela Hotel Dusk och självfallet måste jag testa Cooking Mama.

Sommar och sol.

När jag vaknade imorse så hörde jag hur regnet smattrade mot fönstret. Min första tanke var att nu slipper jag ha dåligt samvete över att jag sitter inne hela dagen och spela tv-spel. Sedan kom jag på att jag hade tvätt tid och skulle vara tvungen att ge mig ut i regnet i alla fall. Dock höll inte regnet så länge och framåt lunchtid hade det slutat regna och istället letade sig solen fram mellan molnen. Senare gick jag ut för att ta bussen till Huddinges bibliotek och det var då jag upptäckte hur friskt det var ute. Det blir verkligen en speciell känsla när solen kommer fram efter att det har regnat. Det behövs också för att friska upp från all pollen, man känner sig nästan som en ny människa.

Hittade föresten den här bilden på Aftonbladet från en artikel om att kossorna blev utsläppta på grönbete, tyckte den var så härlig.
image3

Spegel, spegel.....

Idag fick jag chansen att testa Zelda: Twillight Princess på Nintendo Gamecube. Jag har tidigare klarat spelet, men då på Wii. Jag har alltid vetat att i GC varianten så är Link vänsterhänt, som han alltid varit, medan de valde att göra honom högerhänt i Wii versione eftersom majoriteten av världens befolkning är just högerhänta. Allt för att göra det enklare att svinga svärdet i Wii versionen.

Vad jag inte visste var att även hela världen var spegelvänd. Jag märkte detta redan vid titelskärmen, men tänkte inte så mycket på det. Det var först när jag skulle hjälpa Annas lillebror med en grotta som jag upptäckte att grottan inte alls låg där jag tänkt mig, den låg på andra sidan dalen, mittemot där den låg i mitt spel. Det blev ännu tydligare när jag skulle transportera mig på världskartan och jag börjar undra vart sjutton vissa platser hade tagit vägen, tills jag inom ett par sekunder kom på att allt var spegelvänt.

Det är ganska ballt och se vilken stor skillnad en sådan liten grej kan göra. Inte att det gör att det blir ett helt nytt spel, men det får en ändå att tänka till en eller två gånger innan man agerar. Jag kom plötsligt att tänka på Mario Kart Double Dash, där de också använder sig av spegelvända banor. Inte heller en gigantisk ändring, men får helt andra konsekvenser, när man plötsligt måste ta svängarna på ett helt annat sätt. Ganska fascinerande det där med speglar.

image2

B´mans pub, det var tider.

Tyskland kommer att i år skicka ett bidrag á la Frank Sinatra, en otroligt bra låt och precis sådan musik som jag verkligen gillar. Det fick mig att börja tänka på en ide som jag fick när jag såg Playstation 3 Home för första gången. Sonys nya online service för PS3.

För ett antal år sedan, när jag chattade som mest, så hängde jag på en chattkanal som hette B´mans pub. Det var mycket trevligt folk och det fanns en admin som representerade en bartender. När jag fick syn på Home kom iden tillbaka att återskapa en sådan hemtrevlig pub. Man ska kunna skaffa sig ett eget rum i detta Sims liknande online service och förhoppningsvis kan man inreda det som en pub. Dessutom kommer man kunna spela vilken musik man vill, bara man har laddat ner det på sin konsol. Självfallet ska musiken vara av den sort som Frank Sinatra och Ratpack spelade, det som kallas för swing. Dock kommer jag inte att kalla det en swingersklubb, eftersom det är en heeeeeeeelt annan sak.
Undrar om de kommer släppa en singstar variant med sådan musik? Eller mera sagt, undrar om de kommer att släppa sådan musik till singstar på PS3. Tänk om de dessutom släpper en singstar på just Home systemet, skulle vara ganska kul att se ens avatar sjunga kareoke.

Att hjälpa eller hjälpas?

Först och främst, vår är jättetrevligt. Det är soligt och varmt. Folk är glada och man får chansen att äta glass utomhus utan att se ut som ett fån. Dock är det ett rent helvete för oss allergiker. Plötsligt vaknar man upp varje morgon med ett huvud som känns som att det ska sprängas, ögonen och näsa rinner och man känner sig trött hela dagen. Speciellt gör sig dessa symtom synliga om man glömmer att ta sin medecin på morgonen, vilket jag gjorde. Så hela dagen har jag gått runt och känt mig trött och hängig. Jag slapp i alla fall rinnande näsa och ögon.

Jag läste idag i Stockholm City om en organisation som kallar sig Mentor Sverige. De parar ihop högstadieelever med andra vuxna, som blir som mentor åt dem. De ska inte vara dömmande eller säga hur ungdomarna ska betee sig, utan det handlar om att de ska få chansen att prata med en vuxen mer som en vän. Tydligen är det väldigt lyckat, både för ungdomen och den vuxna. Jag blev faktiskt lite sugen på att kolla upp det närmare. Det skulle vara en bra erfarenhet för mig och samtidigt får jag "hjälpa" en yngre förmåga. Jag har tidigare varit inne på BRIS hemsida och insett jag skulle vilja hjälpa dem också, men då måste jag först bli klar med min utbildning.

Otränad som få!

Är det någon som är otränad så är det jag. Jag har spelat en timmes Wii sport och jag är helt slut och min arm har nästan domnat bort. Så fort jag försöker lyfta mitt glas så skakar hela armen. Börjar inse att jag verkligen behöver börja träna. Jag och David funderar på att börja spela badminton, problemet är att det är lite dyrt. Visserligen kan jag få tillbaka en del genom friskvårdsbidrag på jobbet, även fast jag bara jobbar runt 40 timmar i månaden. Det gäller att uttnyttja jobbet så mycket som möjligt, mwhahaha.....

Inför varje sommar bestämmer jag mig för att "den här sommaren ska jag ut och springa", yeah right, det gick ju bra. Jag införskadde en dansmatta för att få lite träning, den ligger nu instoppad i skåpet och tas fram kanske varannan månad eller så, knappt det. Jag trodde att min Nintendo Wii skulle få mig att röra en del på mig, men eftersom Nintendo inte behagar släppa några dundertitlar så är inte heller den påslagen speciellt ofta.
Det är inte så att jag behöver gå ner i vikt, det är inte därför jag tänkt börja träna, utan det är för att jag ska slippa bli andfådd av att bara gå i ett par trappor. Måste få något som i alla fall liknar kondis.

Kanske ska övertala Anna att vi ska köra ett Wii sport pass varje kväll?

Btw så har jag spöat ytterligare två giganter eller kolosser. De blir allt klurigare och klurigare att dänga. Den sista är säkert übersvår och kräver att man behöver en IQ på 200 för att dänga den, vilken tur att jag har det då ^_^

RSS 2.0