Wooooooohoooooaaaaaa

Den sprider sig som en löpeld. Överallt kan man höra den. I varje fönster hörs skrålandet. Jag pratar så klart om Singstar. Vi har själva haft singstar sedan i höstas. Tydligen var det någon av våra grannar som fick singstar i julklapp. För i tre dagar i rad har vi hört våra grannar skråla på ganska högt i alla tänkbara låtar. Den som hörst mest är "Vindarna viskar mitt namn" med Roger Pontare. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Det är kul ändå att se (eller i detta fall höra) tv-spelen sprida sig vidare. Även om jag är lite kluven till om singstar och buzz riktigt räknas som tv-spel. Tydligen har även Guitar Hero 3 varit en av de bäst säljande julklapparna detta år. Även det ett musikspel, som jag inte heller vet om det ska riktigt räknas som ett tv-spel. Men samtidigt, vad skulle man kalla spelen i annat fall?

Spel förbannelse

Börjar på allvar fundera på om jag har råkat ut för en förbannelse. Jag har inte vunnit ett spel sedan julafton. Alla spel sedan dess, oavsett om det varit brädspel eller tv-spel, har jag hamnat på sista plats, med ett undantag igår då jag kom tvåa. Visst, det roligaste är att spela och inte att vinna, men man kan inte ta bortse ifrån att vinna ger en extra kick. Det är klart alla vill vinna när de spelar ett spel, då känns oftast spelet extra roligt. Det är alltså 13 spel i rad utan en endaste vinst. Ska bli intressant och se hur lång tid det tar innan vinsten kommer. Ska försöka hålla räkningen.

Tillbaka från urskogarna.

Då var man tillbaka från de värmländska skogarna. Har spenderat några dagar hos mina föräldrar. Blev mycket mat, godis och spel. Blev också tvungen att hjälpa mina föräldrar med deras inventering av butiken. Vet ni hur mycket det finns i en lanthandel! Alldeles för mycket för sitt egna bästa. Trodde aldrig jag skulle avsky kruddburkar så mycket i mitt liv.

Som sagt blev det även en del spelande. Hann spela Carcassone, Settlers of Catan, Power Grid och Mario Party DS. Känns lite tråkigt att jag verkligen förlorade i allt och kom dessutom sist. Men det roliga är ju att delta, eller hur det nu är =P

Nu när jag kom hem fanns det en hel del att komma ikapp med på internet fronten. Nog att mina föräldrar har internet, men det är så skönt att bara koppla bort allting sådant. Så det fanns ett antal bloggar och forum att läsa ikapp. Jag är bland annat medlem på ett forum för oss som gillar xbox360, skapat av Farbror Atlas. Där diskuteras allt som har med den ljuvliga konsolen, och lite annat också. Fick på kvällen även iden att skapa en gemensam Gamertag för oss som hänger på det forumet. Visst blev den fin:Tillsammans har vi fått ihop ganska mycket gamerscore. Sammanlagt är det 19 personer med på listan och jag är ganska säker på att det kommer bli fler.

GOD JUL!!!

image19

4:e Advent

Dan före doppardan. Ta en paus från allt julbak, inläggning av sill och inslagning av presenter och låt dig istället njuta av den sista luckan i min adventskalender. Så, utan att uppehålla er mer:

Gwellmyns adventskalender

Pengar tillbaka

Det var sommaren 2003 (kan ha varit 2004, jag är lite osäker). Jag och min flickvän funderade på att skaffa en bärbar dator. Vi hade kollat runt lite och vi tyckte att de låg lite högt i pris. Då plötsligt dök det en dag upp en annons i DN om ett företag som sålde hyffsat billiga bärbaradatorer (ca 5000 kr). Vi kollade upp saken på nätet, tog kontakt med företaget via telefon och kollade att allt var okej. Allt såg så bra ut, så vi beställde en dator. Dagarna gick och en dag dapp det ner en avi om att vi kunde hämta ut paketet. Jag gick till posten, glad i hågen, och lämnade fram avin. När jag fick paketet tyckte jag att det såg lite väl platt ut. Men eftersom jag är en person som tror gott om allt och alla tog jag paketet under armen och gick hem. Väl hemma öppnade jag paketet och upptäckte till min fasa att där inte låg en bärbardator. Utan en DVD-spelare.

Det var nu jag och anna började ana oråd. När vi dessutom försökte ringa företaget och det visade sig att de inte längre fanns kvar på samma nummer, började vi förstå att vi blivit lurade. När det dessutom dyker upp någon dag senare i pressen att det är flera människor som blivit lurade av företaget så förstår vi verkligen att vi blivit lurade. Vi hade även mellan dessa dagar tagit kontakt med konsumentvägledaren för att få råd och stöd. Tillslut blev det att jag klampade in hos farbror polisen och gjorde en anmälan.

Vi gör nu ett hopp fram till hösten 2007. Hemma hos Tobias och Anna går allt sin gilla gång och plötsligt en dag dimper det ner ett brev. I detta brev, som är från en advokatfirma, står det att det har hållts en rättegång och konkursförvaltningen har gått igenom företaget som försökte lura oss på pengar. Det står även att efter att alla ska sina pengar först (konkursförvaltarna, advokaterna, och alla andra administrativa tjänster) så finns det en liten pott kvar för alla oss ca 150 personer som blivit lurade att dela på. Advokatfirman menar att vi kommer få tillbaka ca 1/5 av det som vi la ut, men det är bättre än inget. De tycker även att vi ska acceptera budet, annars är risken stor att det blir en ny rättegång med ännu mindre pengar kvar i slutet. Så jag kryssar för att jag godkänner detta och skickar in lappen.


Idag, när jag går in på mitt bankonto för att kolla saldo, så ser jag att 1200 kr har satts in från advokatfirman. Det har alltså tagit över 4 år att få tillbaka pengarna, vilket jag aldrig trodde skulle hända. Så även om det tar tid för lagens långa arm att jobba, så verkar det i alla fall som att det finns ett visst hopp.


Grott belägring saga

Filmvärlden fortsätter att spotta ur sig fantasy filmer och dessutom spelrelaterade filmer. Nästa på tur som gjuter ihop dessa två gener är In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale. Jag har aldrig spelat Dungeon Siege och har ingen aning om det följer spelet på något sätt. Vad jag förstått tar den bara stämningen från spelet.Vad tror ni? Flipp eller flopp?

Kanonmat någon?

Jag vet inte varför jag utsätter mig för förnedringen gång, på gång, på gång....
Det handlar såklart om Halo 3. Jag är kass. Riktigt kass. Ändå ger jag mig in i spelet gång på gång. Nu senast ställde jag upp i en turnering (bara gudarna vet varför) och ni kan ju gissa utgången. Annars kan ni se den här nedan.

image18

Börjar tro att det är någon fetisch för att få spö i tv-spel. För det händer allt för ofta. Nä nu får jag sluta gnälla..... kanske skulle ta och spela lite halo 3....

Inte bajsmamma!

Läste på DN:s hemsida att enligt en undersökning i australien så är barns förebilder till största del mamma och pappa. Själv kommer jag inte ihåg vilka mina förebilder var, men jag har ju alltid sett äventyrare som stora förebilder, så det var säkert Link eller He-man eller liknande. Sedan lyckades jag klicka mig vidare till en blogg där en mamma hade läst samma artikel och frågat sina barn vilka de såg upp till. Den yngsta ville tydligen vara som sin farbror, medan den äldre (femåring) ville vara som doktor mugg. Stackars barn säger jag bara, men det var inte slut där, dessutom frågade hon om de inte ville vara som mamma. Då fick hon till svar "Nääää, inte bajsmamma". Hade jag varit förälder hade jag blivit förkrossad och sedan sparkat ut ungarna i vinterkylan och hoppats på att en varg eller björn käkat upp dem.

Undrar om Anna skulle bli glad om jag lärde våra barn (om vi skaffar några) att kalla henne för bajsmamma. Är ju ganska kul egentligen.

Adventskalendern 3:e advent

Ännu en advent. Ännu en adventskalender. Håll till godo:

Gwellmyns adventskalender

Kick butt!

19


LIten rolig sida att roa er med medan jag gör klar veckans adventskalender.
Hur många femåringar kan du kicka?


Nya Halo banor

Igår släpptes "Heroic Map Pack" till Halo 3. Tre stycken nydesignade banor, alla med lite olika teman och bakom liggande tankar. Jag laddade glatt ner dem idag och fick på kvällen chansen att testa banorna. Så här kommer lite tankar och information om de tre olika:

Standoff
En bana där varje lag har varsin bas (två lag i detta fall), lite stenar mellan basarna och en grop. Thats it, typ. Banan är ganska bred jämfört med de andra som finns sen tidigare. Detta var den bana som jag "råkade" ut för mest när jag spelade under kvällen och faktiskt den banan som jag tycker minst om. Den är ärligt talat riktigt tråkig. Enda gången som den blev intressant var när vi spelade capture the flag. Annars känns det som att baserna ligger alldeles för nära varandra, det finns inget uttrymme att springa på riktigt och vara riktigt kluriga. De har även lagt in en funktion som gör att man kan öppna en bakdörr till fiendens bas. Tror att den kan vara till nytta i början, innan spelare har lärt sig hur banan funkar.
Allt som allt känns banan ganska trist, det är nog den banan som jag hoppas på att spela minst i framtiden.

Rat´s Nest
En bana som består utav massor av korridorer och en cirkelformad körbana. Fick bara spela den en enda gång när matcherna slumpades fram. Men den var himla rolig. Det var visserligen lite halvsvårt att veta exakt var man befann sig på banan, men det gjorde inte så mycket. Äntligen en bana som fordon kommer till sin rätt. Är man som jag som älskar att burna omkring med olika fordon kommer man älska banan. Jag tror att den kommer vara riktigt rolig att spela capture the flag på. Det var lätt att springa in i folk och lätt att lägga sig i bakhåll.

Foundry
Gigantisk lagerlokal som kommer med en inbyggd bana, men går även att rensa från allt (verkligen allt förutom tak och ytterväggar). Den inbyggda banan var som en labyrint och det kändes som att man aldrig visste var fienden skulle dyka upp. Jag tror att man kan själva skapa många egna roliga banor. Bland annat fick jag testa två svenska killars egna gjorda bana, där de hade gjort ett torn mitt i lokalen som endast kunde bestigas genom gravitylifts.

Allt som allt är jag lite kluven till paketet. Den enda banan som verkligen känns lockande att spela är Rat´s Nest. Foundry kräver nog att man lägger ner mycket energi i forge. Standoff är en riktigt tråkig bana som känns snabbt ihopkraffsad, även om den säkert inte är det. Ca 100 kronor som paketet kostar känns nästan lite i överkant, men det är nog bara för att jag är snål. Har man tid, så är det nog faktiskt bättre att vänta tills april, då den blir gratis om jag inte missminner mig.

Hata Netonnet!

Grrrr.... packade upp hemmabiosystemet idag och upptäckte till min fasa att det fattades två stycken högtalarsladdar. Blev tvungen att ringa upp netonnet och de lovade att skicka nya. Irriterande eftersom jag vill höra hur det låter!

Slår vad om att jag inte hinner få sladdarna innan helgen heller, så då får man inte chansen att briljera med surround system om man får besök *Suck*

7 års lycka och hemmabiosystem

I söndags firade jag och Anna att vi har varit tillsammans i sju år. Det är jäkla lång tid egentligen. Ändå känns det nästan som att det vore längre, på ett bra sätt då såklart =)

Det tråkiga var dock att jag hade fått en dunderförkylning under helgen och Anna mådde inte så bra heller. Våra planer på att åka ångtåg ner till Nynäshamn för att gå på julmarknaden grusades, då vi inte riktigt kändes på alerten för att göra något sådant. Så istället blev det en lugn dag hemma, vi såg på film och åt god mat i form av en salladstallrik.

image16

Var faktiskt riktigt gott. Det såg även mycket fräscht ut, istället för en halvtråkig grå köttbit.

Vi hade även bestämt oss för att införskaffa ett hemmabiosystem som en tidig julklapp till oss själva. Den åkte vi hämtade igår på Netonnet. Något som skulle visa sig vara lite klurigare än vi trott. Netonnet är i första hand en nätbutik, men det har även börjat ploppa upp lagershops lite här och var. Bland annat en i Barkaby här i Stockholm. Vi kollade upp att det vi ville ha fanns inne på lager, sedan körde Annas far oss dit för att vi skulle kunna plocka åt oss godsakerna. Stället såg ungefär ut som Ikeas ta-själv-lager och fungerade på samma princip. Gigantiska lagerhyllor med varor stod uppställda, numrerade och hyffsat enkelt att hitta. Problemet vi dök på var att en av varorna vi skulle ha i paketet verkade slut, nämligen de stora högtalarna i bokträ. Enligt lagersaldot skulle de dock finnas inne. Så vi gick till informationen och bad om hjälp. Jodå enligt dem skulle det finnas fem stycken kvar inne, så det skulle inte vara några problem. Problemet som uppstod var däremot att den enda killen som var van truckförare var på lunch (läs middag) och skulle komma tillbaka lite senare. Tjejen i hjälpdisken fick tag i en annan kille som hade truckkort, men när han väl kom och hjälpte oss märkte vi ganska snart att han kunde inte haft sitt truckkort längre ett par dagar. Han var ostadig på hand och visste knappt vad han gjorde, dessutom hade han ingen aning om var högtalarna kunde tänkas vara. Han började lyfta ner en pall som visade sig vara fel, sen var han tvungen att gå tillbaka till kundservice, där en annan kund hade börjat bråka.

Efter ungefär 15-20 minuter till kom killen från lunchen tillbaka och vi kunde få våra högtalare. Så det som vi räknade med skulle ta ungefär 10 minuter, tog istället nästan en timme att fixa. Som tur var så hade Annas far somnat i bilen och störde sig inte så mycket av att vänta. Efter en biltur hem och mycket lyftande upp för trappor är nu alla paket hemma. Vi var för trötta för att packa upp grejerna, men jag tjuvstartade litegrann igår, med att packa upp högtalarna. Som ni kan se var det inte heller det enklaste, även om jag tycker jag gjorde ganska bra ifrån mig:

image17 

Jag kommer packa upp resten ikväll och försöka sätta ihop allting. Blir nog lättare sagt än gjort om jag känner mig själv rätt.

Adventskalendern 2:a advent.

2:a Advent, vilket betyder att det blir en fortsättning på min NES adventskalender. Där jag tar upp de spel jag tycker är de 20 bästa spelen till Nintendo 8-bitarn. Nu finns platserna 15 till 11 utskrivna och du kan hitta dem här:

http://gwellmyn.blogg.se/adventskalender

Platserna 10 till 5 kommer nästa söndag. Mycket nöje!

Mer trådlöshet åt folket!

Är det något som jag stör mig otroligt på i mitt egna hem så är det alla sladdar som ligger överallt. Inte bara bakom tv:n, där det sur som en dront har byggt bo, utan även över vardagsrumsgolvet går det sladdar som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Som tur är börjar i alla fall tv-spelsindustrin inse att vi vill ha mindre sladdar och alla nya konsoller har trådlösa handkontroller. Dock finns det ett miniundantag. Det är Wiimoten och Nunchucken till Wii. Visserligen går det ingen sladd mellan konsollen och handkontrollen, men mellan Wiimoten och nunchucken gör det. Men det problemet har Nyko precis fixat, genom att ge ut en sladdlös nunchuck. Så i framtiden kommer jag slippa trassla in mig i min egna handkontroll när jag spelar till exempel Mario and Sonic at the Olympic Games,

Bigger is better?


Jobbiga tänder.

Min ena visdomstand har börjat bli jobbig. Hoppas att det är att den bara växer. Har inte riktigt råd att gå till tandläkaren. Har visserligen inte varit där på två år, så jag borde gå dit. Men på något sätt blir det alltid att jag drar på det och lägger pengarna på annat. Finns ju så mycket som är så mycket roligare än att ligga på en bårliknande stol och vänta på att en person med alldeles för mycket skadeglädje ska rota i ens mun. Nä usch, får väl börja äta soppa bara, så slipper jag problemet.

Tar jag för lätt på studierna?

Idag var det opponering på våra uppsatsplaner. Det är alltså som det låter, en plan inför uppsatsen som kommer skrivas över julen (förstår verkligen inte varför de alltid envisas med att lägga uppsatser över julen). Opponeringen ledde till huvudvärk, tårar och irritation. Men det ledde även till skratt, förståelse och lättnad. Allt beroende på vilket par det var som blev opponerat. Jag och Mirja kom ganska lätt undan tycker jag, det var värre för vissa andra. Samtidigt kan jag tycka att folk tar allting på lite för stort allvar. Eller så är det jag som tar studierna för lätt, kan det vara så?

Jag förstår att folk tycker det är jobbigt att skriva en uppsats och att det kan vara svårt att förstå hur alla begrepp ska användas och vridas och vändas. Men det är ju därför vi läser kursen "Vetenskapliga metoder I", vi ska ju lära oss hur det fungerar att skriva en vetenskaplig text. Hur man tar fram ett syfte, hypotes och hur man använder sig av olika metoder. Jag tycker inte att det är så svårt ändå, eller är det bara jag som inte fattat hur det funkar och gör allting fel? Det kanske ska vara svårt?

NES adventskalender

Då var det första advent, sitter här i ljuset av advenststaken med ett glas julmust och lyssnar på julmusik. I och med att jag hittade de andra julkalendrarna började jag fundera på om inte jag också skulle göra en. Dock så insåg jag att det skulle ta alldeles för mycket tid. Jag ville däremot inte släppa iden helt och efter att hittat gamla videos på reklam för spel på youtube, insåg jag att jag har varit med tillräckligt länge för att faktiskt kunna sätta ihop en lista på de spel som jag har gillat mest. Eftersom det skulle bli en gigantisk lista, valde jag att smala av den till att välja ut de 20 NES spel som har betytt mest för mig och som jag har haft mest kul med. Så idag satte jag mig ner och gjorde en lista på alla de Nintendo 8-bitar spel som jag tyckt var roligast att spela. Det blev ca 40 spel på listan och då hade jag hoppat över ytterligare ett 20-tal som jag inte riktigt tyckte passade in i sammanhanget. Av dessa 40 spel var jag nu tvungen att välja ut 20.

Sagt och gjort, en timme senare satt jag där med 20 spel, som nu dessutom skulle rangordnas. Så nu har jobbet påbörjats och jag har valt ut fem spel som hamnar på platserna 20 till 16. Det är även nu hög tid för mig att presentera "Gwellmyns adventskalender". En kalender där jag kommer varje advent att räkna ner de 20 högst värderade NES spelen hos mig. Jag börjar som sagt idag med platserna 20 till 16 för att adra advent ta plats 15 till11, tredje advent 10 till 6 och slutligen den fjärde advent avslöja de fem högst rankade NES spelen hos mig.

Så mycket nöje mina vänner och kom gärna med kommentarer, är alltid kul att veta vad folk tycker om listan, om de håller med, om det är något spel ni minns särskilt mycket osv.

Kalendern hittar ni här:
http://gwellmyn.blogg.se/adventskalender

Två julkalender tips.

Juletid, betyder julkalender. På SVT har årets julkalender dragit igång och även om det inte var någon av de två kalendrarna jag tänkte tipsa om, så tycker jag ändå att ni ska titta på den. Eftersom Anna (min underbara flickvän) har varit med och praktiserat som attributmakare, scenograf och statist i serien.

De två andra julkalenderna som jag vill tipsa om är för det första en retrojulkalender, gjort av sidan POPKORN. Verkar bli ganska rolig och trivsam. Den andra fick jag reda på tack vare xboxflickan, det är en julkalender av Pandaband, och är en julsaga i 24 delar. Sagan handlar om Alex och Karl. Karl har börjat spela World of Warcraft, något som inte riktigt går hem hos Alex. Verkar kunna bli en riktig klassiker.

Wii Lightsaber!

Prylportalen är en liten rolig sida där det testas och skrivs om roliga prylar. Mest är det mobiler, hemmabiosystem och andra liknande elektronikprylar som visas upp på sidan. Men ibland dyker det upp andra roliga grejer, som till exempel detta;

image15

Jupp, ett lasersvärd till Nintendo Wii. Blir perfekt att ha till Star Wars: The Force Unleashed. Så här skriver prylportalen om svärdet:

Äntligen har nu det ultimata Wii-tillbehöret kommit ut på marknaden. Med 22 LED-lampor och tre AA-batterier till din hjälp är du tillsammans med din Wii-konsol redo att möta mörkets och onskans stormtrupper öga mot öga.

Allt sedan Nintendo släppte sin Wii-mote för drygt ett år sedan har det kommit ut mängder av fantasifulla tillbehör i en aldrig sinande ström.

Det senaste tillbehöret är ett efterlängtat sådant och tillsammans med spel som Zelda men kanske är det nya svärdet ännu mer lämpligt till det senaste Star Wars-spelet: The Force Unleashed där spelaren använder sin Wii-mote för att kontrollera just ett Jedi-svärd.

Det nya svärdet har 22 LED-lampor som ger ett magiskt blått sken och det drivs med tre stycken AA-batterier. Denna måste-ha-produkt säljs just nu i Storbritannien för £15 vilket motsvarar ungefär 200 svenska kronor.

En liten varning bör dock utfärdas före ett eventuellt inköp av ovan nämnda tillbehör. Det ingår inga som helst garantier om framgång hos prinsessan Leia.

RSS 2.0