Dags att gå vidare

Jag har länge funderat på att försöka få en nystart med bloggen och vilket bättre sätt än att lansera en helt ny blogg. Så i fortsättningen får ni läsa vidare på http://gwellmyn.wordpress.com. Med hopp att se er där istället och med många fler kommentarer.

Star Trek nörden har vaknat.

Under två år såg jag igenom hela Star Trek: Next Generation, Deep Space Nine och Enterprise. Jag såg första avsnittet av Voyager, men kände mig ganska mätt på serien efter ett hundratal avsnitt. Så jag lade Voyager åt sidan och tänkte att jag skulle ta upp den igen en vacker dag. Nu när Star Trek Online kom på tapeten så blev jag lite sugen på att höra obegriplig teknisk babbel igen. Sagt och gjort, jag påbörjade Voyager.

Det brukar alltid ta några avsnitt, typ första säsongen, innan jag vet vad jag ska tycka om olika serier. Voyager lider tyvärr av samma problem. Jag har är barnsligt förtjust i de andra serierna och hoppas att jag kommer bli det för Voyager också, men just nu känner jag inget för karaktärerna. Jag tror dock att serien kommer att ta sig ochbli riktigt bra efter första säsongen.

Jag ska försöka att inte jämföra den med de andra serierna, då är jag bara rädd att jag kommer bli besviken. Den bästa Star Trek serien är fortfarande Enterprise, även om jag verkar vara en av de få som tycker det. Den hade en spännande berättelse, bra skådisar och intressanta karaktärer. Voyagers karaktärer känns lite plastika, men återigen, det tar ett tag innan skådespelarna har blivit varma i kläderna.


Strong Bad's Cool Game for Attractive People: Homestar Ruiner - avklarat.

Äntligen ett peka-klicka spel på Wii! Även om det bara är första episoden och en ganska kort sådan så var det helt klart värt de 90 spännen. Jag har inte läst något av webcomicen som den baseras på, men skrattade högt flera gånger. Jag förstår verkligen inte hur de lyckas med så bra manus på peka-klicka spel, men oftast inte med andra? Det enda jag kan klaga på som sagt var att det var kort, lyckades klara det på ca 3 timmar och nu känns nästa episod ganska långt bort. Men den som väntar på något gott. Det är nästan så att jag funderar på att börja läsa serien också.



Ställning Gwellmyn vs. Farbror Atlas: 16-18

Avklarat 2008

1. Legend of Zelda: Phantom Hourglass
2. Mass Effect
3. Army of Two
4. Portal
5. Professor Layton and the Curious Village
6. Super Mario Galaxy
7. Golden Axe
8. Mario Party DS
9. Neutopia
10. GUN
11. Sam & Max 101: Culture Shock
12. Sam & Max 102: Situation: Comedy
13. Sam & Max 103: The Mole, The Mob and The Meatball
14. New Super Mario Bros
15. Bionic Commando: Rearmed
16. Strong Bad's Cool Game For Attractive People: Homestar Ruiner

Bionic Commando: Rearmed - avklarad

Jag ska vara ärlig. Jag spelade igenom spelet på easy, men ett avklarat spel är ett avklarat spel. Så därför kan jag med gott samvete skriva upp den på listan. Jag spelade faktiskt orginalet när det begav sig i slutet av 80-talet. Jag var urusel och jag är ganska säker på att spelet var betydligt svårare på den tiden, skulle gissa på att det är samma sak som "hard" i remaken. Jag är dock väldigt imponerad av hur väl Grid har lyckats med att uppgradera spelet. Det är grymt snyggt och mycket lätt att styra. Det var även en fröjd att se en massa svenska namn rulla förbi i eftertexterna. Nu är jag faktiskt riktigt nyfiken på hur deras nästa spel i serien kommer att se ut.



Ställning Gwellmyn vs. Farbror Atlas: 15-18

Avklarat 2008

1. Legend of Zelda: Phantom Hourglass
2. Mass Effect
3. Army of Two
4. Portal
5. Professor Layton and the Curious Village
6. Super Mario Galaxy
7. Golden Axe
8. Mario Party DS
9. Neutopia
10. GUN
11. Sam & Max 101: Culture Shock
12. Sam & Max 102: Situation: Comedy
13. Sam & Max 103: The Mole, The Mob and The Meatball
14. New Super Mario Bros
15. Bionic Commando: Rearmed


Manualer är för veklingar, eller?

Något som slagit mig när jag talat med vänner och surfat runt på bloggar och forum är att folk verkar vara väldigt dåliga på att läsa manualer. Speciellt i spelvärlden, det är som att spelare anser att de inte hinner läsa manualen för att de då mister flera värdefulla minuter med spelet. Det är många gånger som jag kan se, rent utsagt, idiotiska frågor på forumen som de mycket väl skulle kunna få svar på om de läst manualen. Måhända är det så att de har skaffat spelet på illegal väg, men många kan det väl ändå inte vara? Hur svårt kan det dessutom vara att hitta en inscannad version av manualen. Nu för tiden innehåller även spelet själv ofta förklaring till hur kontrollerna fungerar eller en tutoriel version där man får lära sig grunderna.



Själv läser jag alltid igenom manualerna. Det är också en del av spelet som jag köpt och det ger mig en bra inblick i hur spelet fungerar. Då är jag dessutom mer beredd på om det kommer bli krångligt att styra eller ej. Det är ju dessutom perfekt att läsa den påvägen hem från stan eller om man kommer hem sent, så kan man lägga sig i sängen och läsa igenom manualen, så att man på morgonen kan slänga i spelet och bara dra igång.

Hur gör ni? Läser ni manualen eller hoppar ni över och hoppas på att det ordnar sig ändå? 

Dagens Arcade Spel.

Då alla, inklusive mig själv, är eld och lågor över Bionic Commando: Rearmed så tycker jag att det känns dumt att skriva om spelet, eftersom alla spelsajter och spelbloggar gör det. Istället tar jag en titt på Fable 2 Pub Games. Spelet där det är möjligt att i förväg skaffa sig en smärre förmögenhet innan man ger sig ut på äventyr.



Det finns tre former av spel. Ett kortspel, ett som påminner mycket om roulett och ett som är en fantasy version av enarmad bandit. Den sistnämnda är riktigt uselt tråkigt då det bara går ut på tur och det finns ingen som helst att påverka resultatet. Roulett varianten är inte heller superkul, då det är ganska mycket gissningslek över vilka siffror som kan tänkas dyka upp på tärningarna. Då är det själva kortspelet som är lite behållning, även om det också innebär en hel del tur. Korten går från värdet 1 till 7 och dessutom finns det joker kort. Du börjar med att du har ett dolt kort och två uppvända. Den summa som de två uppvända korten tillsammans bildar kan du få ut i rena pengar. Men då du alltid satsar minst 15 guld (satsar du mer, så fördubblas värdet lika med som du satsar) så behöver du i alla fall få femton för att gå jämnt upp. Du kan välja att dra tre nya kort som läggs ovanpå de andra två, chansen är stor att du får en högre summa, men det finns en hake. De kort som läggs upp angränsar till de två övre och skulle det visa sig att de har samma valör som något av de korten som den angränsar till så blir det en nitvinst. Då kan du använda det dolda kortet för att byta ut ett av korten, men då har du förverkat det kortet och kan inte använda det till nästa rad om du väljer att fortsätta......

Inser nu att när jag läser min förklaring så blir man bara förvirrad. Ladda ner trail versionen istället så får du se hur det är . Och nu över till Wii Fit resultatet.

Onsdagen 13:e Augusti

BMI:
22.50 (+00.22)
Vikt: 72.9 Kg. (+0.7 Kg.)

Sämre Arcade spel?

Läste en artikel idag på Xbox360Achievements.org om att Microsoft funderar på att sänka royaltin för Arcade spel kan gå ner från 75% till 30%. Detta gör bland annat att Jonathan Blow, mannen bakom Braid, funderar på att skippa att göra Arcade spel i framtiden. Jag förstår honom. Det är knappt att det kommer gå runt för de stackare som försöker ge ut spel via Xbox Marketplace.

Samtidigt som jag förstår att Microsoft vill ha ut mer av de spel som faktiskt släpps på deras maskin, så känns 30% rejält snålt. Som vanligt skjuter de sig själva i foten. Vad skulle de få ut av det? Jo, färre spel helt klart. Samtidigt kanske det skulle leda till att spelen som släpps verkligen blir sådana som säljer, eftersom annars skulle inte företagen våga satsa. För som det ser ut just nu så finns det ganska få bra Arcade spel på marknaden. Samtidigt borde det räcka med att Microsoft helt enkelt sätter lite mer press på spelskaparna. På det viset skulle fler faktiskt ladda ner Arcade spelen.

Måndag 11:e Augusti

BMI:
22.28 (-00.10)
Vikt: 72.2 Kg. (-0.3 Kg.)

Spelklassiker 3 uppe.

Det har tagit lite tid, men nu finns äntligen tredje episoden av retro podcasten uppe. Nu kommer jag försöka hålla i takten så att det verkligen kommer upp ett nytt avsnitt varje månad. Har även en ny ide till programmet som nog kommer att infrias redan från och med nästa avsnitt. Hur som helst, ta och släng er över till Spelklassiker.se och ladda ner det senaste avsnittet.

Äntligen!!

Så tänker förhoppningsvis flera av er lyssnare nu när Spelklassiker återvänder efter ett sommaruppehåll. I tredje programmet får Tobias besök av sin kompanjon Andreas Ljungström och så får de besök av Angelica Norgren, känd i bloggsfären som Xboxflickan. Tobias får denna gång äran att börja programmet, detta gör han genom att bli totaldissad för sitt val av Sim City till Snes. Angelica tar sedan vid och berättar om hur det är att leka bondeliv i Harvest Moon till Snes. Hon grämer sig även över vilket svin bonden egentligen är. Andreas får sedan avsluta med det lite mer udda peka-klicka spelet The Neverhood. Som vanligt drabbas de två gästerna samman i en kamp om vem som vet mest om TV-spel i en liten frågesport.


Musik

  • Sim City - City
  • Harvest Moon - Polka Dance
  • The Neverhood - Operator Plays a Little Ping Pong

Här kommer dessutom tre dagars Wii Fit.

Fredag 8:e Augusti

BMI:
22.22 (+00.09)
Vikt: 72.0 Kg. (+0.3 Kg.)

Lördag 9:e Augusti

BMI:
22.38 (+00.16)
Vikt: 72.5 Kg. (+0.5 Kg.)

Söndag 10:e Augusti

BMI:
22.38 (+00.00)
Vikt: 72.5 Kg. (+0.0 Kg.)

Det går ju inte direkt åt rätt håll......


My precioussssssss!!!!

Var iväg igår och köpte ny TV. Min gamla 32" Widescreen TV har visserligen varit en kär trotjänare under flera år, men nu är det faktiskt dags att stega in i en ny era. En era där tjocka tv-apparater inte har någon plats. Så efter att kollat runt lite på nätet så fastnade jag för en 42" Philips från Netonnet.



Sagt och gjort, jag hörde av mig till en vän som ställde upp på att köra mig till deras lagervaruhus för att hämta hem den nya familjemedlemmen. Vägen dit var lång och trång, speciellt med tanke på att vi hamnade i de bilköer som prångt skulle åka hem till Norrtälje, dessutom regnade. Men efter ca två timmar hade vi fått hem konkalånget och jag kunde sätta upp TV:n på bänken. Hela kvällen satt jag och lekte med inställningarna och jag hade dessutom missat att TV:n hade inbyggd digitalbox, så nu kan jag se på Kanal 1 och 2 i digitalform, mycket trevligt!

Den stora skillnaden kom dock när jag satte på min hederliga Xbox360, vilken jäkla skillnad! Nu kan jag faktiskt se alla texter och detaljer, grymt! Min Wii blev dock inte lika glad, eftersom den kör på kompositkabel och ser rent utsagt som bajs. Så det blir att skaffa en ny kabel till den också (nej inte en sådan som man gör i toaletten, det räcker med en referens till sådant.) Problemet är att det bara finns uttag för en komponentkabel, så antingen får jag sitta och byta mellan dessa, eller så får jag skaffa en ny Xbox som har hdmi uttag. Jag är riktigt sugen på det senare, men med tanke på vad TV:n gick på, så vette sjutton om det är en bra ide. För er som vill ha spec på TV:n så kan ni ta en kik på Netonnets hemsida.

Och så till dagens Wii Fit pass.....

Onsdag 6:e Augusti

BMI:
22.13 (+ 00.03)
Vikt: 71.7 Kg. (+ 0.1 Kg.)

Wii Fit ger faktiskt resultat.

Det kan vara svårt att tro, men jag kan faktiskt känna att Wii Fit ger någon form av resultat. Jag är visserligen sjukt otränad och blir nästan trött över att bara gå i trapporna upp till lägenheten. Visst, det är inte alla delarna i spelet som ger speciellt mycket, men det finns en hel del som faktiskt ger mig träningsvärk. Bland annat gillar jag yoga- och muskelövningarna. Så nu tänke jag faktiskt låta er läsare följa min träning i form av att jag skriver upp min BMI och vikt, så kan ni se hur den ändras. Nu får man visserligen ha i åtanke att den kan skilja sig åt beroende på vilken tid på dygnet jag tränar, men det ger i alla fall en indikation på hur jag ligger till.

Än så länge har jag hunnit träna tre dagar. Den första var visserligen för nästan en månad sedan då jag skaffade Wii Fit, men hann inte mer än testa den innan jag åkte tillbaka till Värmland. Därför räknar jag bara de två senaste dagarna. So, here goes.....

Måndag 4:e Augusti

BMI:
22.35
Vikt: 72.4 Kg.

Tisdag 5:e Augusti

BMI: 22.10
Vikt: 71.6 Kg.

Ingenmansland bildspel

Håller fortfarande på och försöker smälta allting jag varit med om när det gäller lajvet Ingenmansland. Tills dess så kan ni kolla på det här bildspelet som jag satt ihop från lajvet.



RSS 2.0