Underliga figurer.

Har spenderat stor del av dagen på Älvsjömässan. Det är nämligen dags för den årliga Sci-Fi mässan i Stockholm. Både jag och Anna var där tidigt, så tidigt att de inte hade öppnat ännu. Inte för att vi är fanatiker och vill stå först i kön, utanför att Anna skulle stå i en monter där för hennes skola skull. Kan säga att det fick ingen direkt bra början.

Vål på plats så var det ingen som visste någonting eller var hennes paket var med grejer. Tydligen hade henne skola hyrt in sig hos ett eventföretag som var där för Microsofts räkning och skulle hålla en del av "Gamer" hörnan. Det tog nästan två timmar innan allting som var hennes var på plats och vi kunde bygga upp den lilla del av monter som hon skulle sitta i. Sedan satt vi där, från klockan 11 fram till 17 då jag åkte hem, hon skulle sitta en timme till. Så jag har hunnit gå igenom mässan både två, tre och fyra gånger. Det är samma stuff som alla andra år, med lite få undantag. Det enda som egentligen var helt nytt var ett företag som var där och erbjöd sig att fota folk och sedan föra in deras ansikte eller kropp i en känd scen. Så man kunde t ex få sitt ansikte på Harry Potter eller ta Ratatouilles plats i på en bricka. Var ganska lustigt att se bilderna. Annars var det Star Trek och Star Wars figurer till ve och förbannelse.

Av kändisarna var det endast Anthony Daniels (C3PO) som hade någon direkt kö att prata om. De andra satt mest och pillade navelludd. Han som spelade Motorssågsmassakern såg ut som en rundlagd, skäggig, glad farbror, absolut ingenting man förknippar med en styckmördare.

Det som annars var kul att se, var alla besökare som hade klätt ut sig. Eftersom som vi satt precis vid ingången fick se alla som kom och gick. Det var ett antal Jedis och andra Star Wars figurer som spatserade förbi. Dock blev de ganska nermejade av den förening som var där som alla gick runt som Stormtroopers. Däremot var en kille som kom som Master Chief (Halo), på håll var hans dräkt riktigt snygg. När den kom närmare såg man att den var gjord av frigolit (stavas det så?). Sedan får vi inte glömma gänget som var utklädda till Batman skurkarna Gåtan, Jokern, Poison Ivy och Fågelskrämman(?) + Robin. De hade tydligen glömt Batman hemma.

Måste dit imorgon igen och hjälpa Anna kånka hem alla grejer, så det blir säkert lite mer observationer imorgon. 

Kommentarer
Postat av: k-paw man

tog ni allas fotografier eller bara c3p0? hoppas den stackars snälla före detta motorsågsmasakreraren fick signera lite foton i alla fall.

2007-11-03 @ 19:46:45
URL: http://kinapuffen.blogg.se
Postat av: Gwellmyn

Vi har inte tagit några autografer alls än. Ska dit idag och fixa C3PO, de andra får vara. Det är ju tyvärr inte så att de bara ger bort sina fotografier med autografer.

2007-11-04 @ 10:50:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0