Imorgon WiiWare

Uppdaterad: Glömde ett spel

Imorgon smäller det i Europa. Då får vi äntligen ta del av WiiWare, Nintendos motsvarighet till Xbox Live Arcade. Här kommer det vara möjligt att ladda ner nygjorda småspel (en del lite större) för en peng som sträcker sig från ca 50-150 kr. Det är fortfarande lite oklart exakt vilka spel som kommer att släppas. Men jag tänker i alla fall gå igenom de spel som ryktet säger kommer finnas imorgon på lanseringsdage och säga hur heta de verkar.

Dr. Mario Online RX
 
image36

Är ett av de spel jag ser mest framemot, om det väl släpps imorgon, detta spel är väl det som är största frågetecknet. Spelet är en nyutgåva av det gamla Dr. Mario som släpptes för en herrans massa år sedan. Spelet kommer att, som namnet antyder, gå och spela online mot andra personer. Det kommer även vara möjligt att spela en version som heter "Gem Buster" där det är möjligt att spela upp till fyra personer som ska hjälpas åt att få bort alla virus.

Hotness: 8/10

Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King

image37

Square-Enix svar på Sim City..... typ.....
Jag har skrivit som spelet tidigare och det är nog ingen hemlighet att det är detta spel jag ser mest fram emot av de WiiWare spel som hittils har läckt ut. Istället för att i tradionella FF-spel gå ut på egna äventyr, spelar man nu Kungen i ett land där man skickat ut äventyrsgrupper som ska hämta hem saker så att man kan få staden att frodas och utökas. Det har även släppts en hel del extra nerladdningsbara ting till detta spel, så jag får se om jag laddar ner något extra till detta. För själva huvudspelet kommer finnas på min Wii imorgon.

Hotness: 10/10

LostWinds

image38

Spelet som blandar pussel och äventyr. Du ska styra Enril och hans vindkrafter för att föra honom framåt i världen. Även om spelet ser lite halvtrist ut så har det fått fina recensioner. Jag är inte helt övertygad när det gäller spelet, men om det visar sig vara ett av de billigare spelen (vilket jag inte riktigt tror) så är det möjligt att jag laddar ner det.
Det ska väl påpekas att det redan utannonserats en uppföljare.

Hotness: 6/10

Pop

image39

Vid första anblick ser spelet ut att vara otroligt tråkigt. Vad spelet går ut på är att man ska ha sönder en massa bubblor. Men enligt recensioner jag läst är spelet ganska beroende framkallande. Speciellt om man spelar det i glada vänners lag. Beroende på vilka bubblor du har sönder så får du en viss poäng och du kan även få vissa specialförmågor. Jag är fortfarande skeptisk och tror nog att jag avstår det här spelet.

Hotness: 3/10

Star Soldier R

image42

Rymdskjutare från Hudson Soft. Jag har aldrig varit ett stort fan av genern och kommer nog inte ändra åsikt tack vare det här spelet. Det verkar vara ungefär som alla liknande spel och erbjuder inte direkt något revolutionerande.

Hotness: 1/10

Toki Tori

image40

Spelet med världens sötaste huvudrollsinnehavare. Spelet är en remake av ett gammalt Gameboy Colour spel och erbjuder en blandning av plattform och pussel. Du ska föra Toki genom ett antal banor och det gäller att tänka sig för innan man rör på sig. Själva figuren påminner ganska mycket om den kyckling man spelar i New Zealand Story. Ser ut att bli ett mycket härligt spel.

Hotness: 7/10 

TV Show King

image41

Gamelofts svar på Buzz kanske? Ett hederligt gammalt frågesport spel, med inslag av TV som alla sådana spel nuförtiden. Jag tyckte det såg ganska roligt ut i början, ända tills jag såg trailern för spelet. Tydligen svarar alla samtidigt genom att peka på det svar de tror är rätt, så med hjälp av uteslutningsmetoden kan man snabbt ställa sig till samma svar som majoriteten gör.

Hotness: 4/10

Kommentarer
Postat av: Johan

Jag är mest sugen på Dr. Mario.
Är det möjligt att ladda hem trial på spelen innan man köper dem?

2008-05-19 @ 16:18:56
URL: http://www.ludus.se
Postat av: Farbror Atlas

LostWinds är en given hemladdning för egen del. Är lite småsugen på Toki Tori också.

Johan: Trialversioner av spelen lär förmodligen inte bli aktuellt dessvärre. :(

2008-05-19 @ 19:23:57
URL: http://farbroratlas.se
Postat av: Gwellmyn

Tror tyvärr inte att det kommer bli några trailversioner. Om inte Nintendo kommer på bättre tankar.

2008-05-20 @ 00:28:43
URL: http://gwellmyn.blogg.se
Postat av: Gwellmyn

Oj, såg nu att det faktiskt finns ett demo för Dr. Mario.

2008-05-20 @ 01:27:51
URL: http://gwellmyn.blogg.se
Postat av: Farbror Atlas

Gwellmyn: Tydligen. Men hur man går tillväga för att ta del av det är ju urbota korkat. :S

Man måste tanka hem det av någon som redan köpt hela spelet dvs.

2008-05-20 @ 18:31:11
URL: http://farbroratlas.se
Postat av: Johan

Vaa?!
Måste man ladda hem trial-versionen från någon som köpt det? Hur tusan gör man detta och VARFÖR?

2008-05-21 @ 06:10:33
URL: http://www.ludus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0